FORUMS: list search recent posts

Log & Capture Mystery!

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Gautam Pandey
Log & Capture Mystery!
on Feb 11, 2011 at 6:07:20 am

Hi all,

Have a strange issue at hand...

Footage looks fine in the Log & Capture window, but when I do Captuer now the footage is B&W!

On the timeline however its colour.

Another issue was while capturing the audio would stop and there would be VERY loud static noise almost like a bad cable connection.

However if i stop the capture and refresh FCP the audio is back.

ANy ideas why this might be happening?

Thanks!

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index

Shane Ross
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 11, 2011 at 6:19:19 am

What type of deck? How is it connected? What type of footage? Is there a capture card involved?

You're leaving us pretty blind...

Shane

GETTING ORGANIZED WITH FINAL CUT PRO DVD...don't miss it.
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 11, 2011 at 6:27:28 am

Sorry about that...

FCP version 6.0.6

Deck - Betacam connected through YRB

Footage is SD PAL

Capture Card - AJA Io

Not really an editor myself, so apologising in advance if i seem a little 'thick' about things :)

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index


Shane Ross
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 11, 2011 at 6:36:15 am

Pose that in the AJA IO forum...might get more help...

http://forums.creativecow.net/ajaio

Shane

GETTING ORGANIZED WITH FINAL CUT PRO DVD...don't miss it.
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 11, 2011 at 6:49:50 am

Thanks Shane.. will give that a shot as well

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index

Paul Jay
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 11, 2011 at 9:56:48 am

In your AJA control panel set analog input to COMPONENT.

Now it's set to Y/C or Composite. That will give you black and white signal.

No mysteries here.


Return to posts index


Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 11, 2011 at 11:13:39 am

:) Thanks... love it when the world makes sense!

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index

Paul Jay
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 11, 2011 at 11:26:31 am

did it work? Plz mark Solution;)


Return to posts index

Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 12, 2011 at 4:51:30 am

Hi Paul,

I can't seem to locate the aja control panel! I suspect this might be part of the problem. Though all the setups are available in FCP.

The only AJA folder I found was in a FCS2 Update folder.

Would you recommend i try reinstalling the AJA software?

Thanks

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index


Paul Jay
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 14, 2011 at 9:23:19 am

It's in your Applications folder.

If not, you haven't installed any AJA drivers


Return to posts index

Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 14, 2011 at 1:03:24 pm

Yup.. not there..

I'll install the drivers and post the results.

Thanks :)

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index

Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 16, 2011 at 5:17:12 pm

Hi again!

I installed the drivers which were in a 'Packages' folder, and still no sign of the control panel in the Apps Folder :(

Funny thing is it was working fine and then one fine day it didnt.

The footage is still in colour on the timeline though, so work hasn't stopped.

Thanks

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index


Tom Bucknall
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 26, 2011 at 5:39:37 pm

The IO Control Panel does not come bundled within the IO drives. The download is available here:

http://www.aja.com/support/io/io.php

Hope this helps.


Return to posts index

Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 27, 2011 at 3:58:06 am

Thanks Tom! out of town, but i'll download it as soon and update the thread :)

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index

Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Mar 3, 2011 at 4:43:07 am

Hi Tom,

I downloaded it.. installed it.. and doubled clicked the icon to launch.

The software crashes and fails to open.

I turned the IO box off, application launches.. but ofcourse says could not detect hardware.

With the app launched if i turn the IO box on.. the app crashes

Any ideas on this?

Thanks

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index


Rafael Amador
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 27, 2011 at 6:12:45 am

[Gautam Pandey] "The footage is still in colour on the timeline though, so work hasn't stopped."
You have to fallow Paul instructions.
rafael

http://www.nagavideo.com


Return to posts index

Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Feb 27, 2011 at 6:17:31 am

Thanks Rafael, I did install the drivers again but the control panel never appeared...

Tom posted a link to download the cpanel, will do that and post feedback :)

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index

Gautam Pandey
Re: Log & Capture Mystery!
on Mar 9, 2011 at 5:07:05 am

Followed the instructions..

I downloaded it.. installed it.. and doubled clicked the icon to launch.

The software crashes and fails to open.

I turned the IO box off, application launches.. but ofcourse says could not detect hardware.

With the app launched if i turn the IO box on.. the app crashes

Any ideas on this?

Thanks

Gautam Pandey
http://www.riverbankstudios.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]