FORUMS: list search recent posts

Delayed audio playback in canvas - ProRes 5D clip

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ariane Fisher
Delayed audio playback in canvas - ProRes 5D clip
on Jan 28, 2011 at 9:57:43 pm

I have some 5D clips (30fps) which I transcoded into ProRes 422 in Compressor, at 48kHz. I dropped them into a ProRes 422 30fps 48kHz timeline in FCP. Upon playback, each clip has no sound for the first few seconds. The bars in the timeline are gray, so it "should" play back fine.

I just did a test where I created a new sequence, dropped one of the clips in, conformed the sequence settings to the clip and it played back fine. When I added other clips and photos to the sequence the delay came back.

FCP 6.0.6, 2009 MacPro, OS 10.5.8


Return to posts index

Ariane Fisher
Re: Delayed audio playback in canvas - ProRes 5D clip
on Jan 28, 2011 at 11:28:18 pm

Hangs head in shame...

I rebooted the computer and it works now. I checked the activity monitor before posting this to make sure I wasn't running out of RAM. And I restarted FCP. Sorry. Well perhaps my dumb mistake with posted solution can help someone else.


Return to posts index

Steve Eisen
Re: Delayed audio playback in canvas - ProRes 5D clip
on Jan 29, 2011 at 5:39:09 pm

Arianne

You should try log and transfer via the Canon plug in for FCP.
http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=3249

Steve Eisen
Eisen Video Productions
Vice President
Chicago Final Cut Pro Users Group


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]