FORUMS: list search recent posts

Trouble capturing video with firewire

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
James Wilson
Trouble capturing video with firewire
on Dec 14, 2010 at 11:17:35 pm

I am trying to capture footage from a Canon XL2 into Final Cut Pro using firewire, but am finding some hurdles. This is the first time I've ever tried to capture footage so I don't know if this is all rookie mistakes or not, but here is my problem.

The camera is connected to the computer and the log and capture panel reads "VTR OK" below the screen. When I press "play" I get no playback in the preview but the camera's viewfinder begins a playback. The fact that I can control the playback buttons but cannot see the playback in the preview panel is where I am confused. Clearly the two are connected, right?


Return to posts index

Jerry Hofmann
Re: Trouble capturing video with firewire
on Dec 15, 2010 at 1:09:32 pm

Are your device control settings set to be firewire Basic, and your capture presets set to be DV (for 4:3 shoots) or DV anamorphic (in the case that you've shot 16:9)?

Jerry

Apple Certified Trainer, Producer, Writer, Director Editor, Gun for Hire and other things. I ski. My Blog: http://blogs.creativecow.net/Jerry-Hofmann

Current DVD:
http://store.creativecow.net/p/81/jerry_hofmanns_final_cut_system_setup

8-Core 3.0 Intel Mac Pro, Dual 2 gig G5, AJA Kona SD, AJA Kona 2, Huge Systems Array UL3D, AJA Io HD, 17" MBP, Matrox MXO2 with MAX - Cinema Displays I have a 22" that I paid 4k for still working. G4 with Kona SD card, and SCSI card.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]