FORUMS: list search recent posts

Stutter playback when rendered

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Max Carlson
Stutter playback when rendered
on Aug 2, 2010 at 5:21:39 pm

I have a 23.98 Prores 422 1920x1080 quicktime from After Effects which I have placed into a 1440x1080 (16x9) 23.98 final cut sequence, with a quicktime video setting of apple prores 422 (and when in advance it reads as 23.976)...

My problem is that the Prores from After Effects plays back fine in the final cut sequence as long as it's not rendered, but when I render the file for preview (I have some dissolves) all of a sudden it stutters on playback. I'm not sure why, is it a 23.98 vs 23.976 discrepancy? Or is it that it's downsizing the 1920x1080 to the 1440x1080 size, I'm not sure why these would cause it to stutter on playback?

Any ideas?


Return to posts index

Max Carlson
Re: Stutter playback when rendered
on Aug 2, 2010 at 5:33:09 pm

Found that there was already a thread on this!!! I think the fix will work. Sorry


Return to posts index

Jason Brown
Re: Stutter playback when rendered
on Aug 2, 2010 at 6:27:07 pm

I'm pretty sure you'll find the .976 to be the issue. Fcp has always abbreviated it, but in fact works in 23.976


Return to posts index


Max Carlson
Re: Stutter playback when rendered
on Aug 2, 2010 at 7:06:51 pm

Yup! that was the issue. it works now! thanks


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]