FORUMS: list search recent posts

Animation Codec from AE to FCP not working?

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Steven Ludlow
Animation Codec from AE to FCP not working?
on May 20, 2010 at 3:25:00 pm

For moving from AE to FCP, the animation codec seems to be universally recommended.

I used this codec, and the resulting QT file is pristine. But it goes to heck when I bring it into FCP -- very jagged. I tried putting it on a timeline with the EXACT same properties...animation, no field dominance, same size, etc. Still looks horrible.

What am I missing?

Thanks,

Steven


Return to posts index

Mark Petereit
Re: Animation Codec from AE to FCP not working?
on May 20, 2010 at 6:15:24 pm

How are you viewing it? Surely not in the canvass...


Return to posts index

Steven Ludlow
Re: Animation Codec from AE to FCP not working?
on May 20, 2010 at 6:34:20 pm

No...sorry, I should have elaborated more. Upon export of a Quicktime movie (animation codec) at full resolution, it looks bad.

My final stop is Adobe Media Encoder, where I'm turning it into an FLV file. Everything (including titles created in Photoshop as PSD files) retains it's crispness. But, the imported motion graphic just dies in FCP.

FYI - I just got finished doing a test of the same thing in Premiere Pro CS4 -- same exact method, except I go straight to FLV. No dice...

So, wouldn't seem to be an FCP thing...more of a "Steve is doing this the wrong way" thing.

??

Thanks


Return to posts index


Chris Tompkins
Re: Animation Codec from AE to FCP not working?
on May 20, 2010 at 7:03:02 pm

Are you rendering out of AE as a 720 X 486, 29.97FPS video clip?
What r ur settings in ur FCP Timeline?



Chris Tompkins
Video Atlanta


Return to posts index

Steven Ludlow
Re: Animation Codec from AE to FCP not working?
on May 20, 2010 at 7:06:30 pm

720x480 Anamorphic 29.97

Same settings from AE, in the FCP sequence, and on export from FCP.


Return to posts index

Mark Petereit
Re: Animation Codec from AE to FCP not working?
on May 20, 2010 at 7:39:53 pm

[In my best Spock impersonation]

If you're importing, editing and exporting, all in the same codec, there should be no effect on the quality at all.

Is there something you're not telling us?

[Arching one eye brow]


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]