FORUMS: list search recent posts

Audio wave not showing up

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Neal Fox
Audio wave not showing up
on May 3, 2010 at 2:41:30 am

I was running FCP on my old G5 and just reinstalled it on my new Mac Pro. It works fine except for one problem with audio files.

When I double click an audio clip, the clip loads into the viewer but only part or none of the wave form shows. And when I try to work with key frames, I get trailing volume lines which make it almost impossible to see the actual volume line and keyframe.

It also sometimes shows up as a negative. Black instead of white, etc.
Any ideas?

Thanks.


Return to posts index

Anna Brownfield
Re: Audio wave not showing up
on May 3, 2010 at 4:17:51 am

mmm not sure but have you tried just showing waveforms in the timeline and keyframing them there instead? Option Command W will show your waveforms and option W will show your clip overlays.....might be easier to work that way instead!



Return to posts index

Neal Fox
Re: Audio wave not showing up
on May 3, 2010 at 11:50:17 am

I'll give it a shot. Always felt it easier to do it in the viewer. But I'd like to get to the bottom of this anyway.
Thanks for the tip. I'll try it tomorrow when I'm back at the studio.


Return to posts index


Doug Beal
Re: Audio wave not showing up
on May 3, 2010 at 7:58:32 pm

Trash your waveform cache
It'll have to redraw and might take a bit, not an hour of anything like that

Doug Beal
Editor / Engineer
Rock Creative Images
Nashville TN


Return to posts index

Neal Fox
Re: Audio wave not showing up
on May 4, 2010 at 11:59:12 am

I'll give it a shot. Where do I find the waveform cache?


Return to posts index

Josh Bolton
Re: Audio wave not showing up
on Apr 20, 2012 at 7:00:41 pm

Thanks! Deleting the files in the waveform cache cleared up the problem for me.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]