FORUMS: list search recent posts

Captured video not playing in Final Cut Pro

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Scott Hathaway
Captured video not playing in Final Cut Pro
on Nov 22, 2009 at 12:32:24 am

I'm capturing video from an HDW-1800 HDCam deck through the Kona Lhe into Final Cut Pro 6.0.6 in complete tape captures and am having problems playing back clips that were captured to the end of the tape where Final Cut has told me the tape has been captured successfully. I can look in the Finder and see the clip, I can see that it is many gigabytes large, and it can play back in the Finder, in Quicktime, and in Mpeg Streamclip (just to check), but when I play it in Final Cut Pro, I do not see any video and find that the timecode is 00:00:00:00. Can anybody help identify this problem and offer a solution?

_________

I make movies, not a living.


Return to posts index

Shane Ross
Re: Captured video not playing in Final Cut Pro
on Nov 22, 2009 at 12:36:33 am

You captured a tape in FCP, but can't VIEW it in FCP?

What codec did you capture it as?



Shane



GETTING ORGANIZED WITH FINAL CUT PRO DVD...don't miss it.
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Scott Hathaway
Re: Captured video not playing in Final Cut Pro
on Nov 22, 2009 at 12:39:24 am

Apple ProRes 422 HQ 23.98 Psf. Again, tape captured to the end where timecode breaks off, but Final Cut says that the tape was captured successfully and it can play back in quicktime.

_________

I make movies, not a living.


Return to posts index


Shane Ross
Re: Captured video not playing in Final Cut Pro
on Nov 22, 2009 at 12:42:40 am

Hmmm... Delete the clip you have and drag the file from the drive into FCP...does that work?

OH! Trash your preferences too...just to be safe. That cures a lot of odd things.

http://www.digitalrebellion.com PREFERENCE MANAGER

Shane



GETTING ORGANIZED WITH FINAL CUT PRO DVD...don't miss it.
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Scott Hathaway
Re: Captured video not playing in Final Cut Pro
on Nov 22, 2009 at 2:00:12 am

Trashing the prefs worked. Why? I don't know.

_________

I make movies, not a living.


Return to posts index

Shane Ross
Re: Captured video not playing in Final Cut Pro
on Nov 22, 2009 at 2:01:32 am

HOOT! Because when something that SHOULD would DOESN'T...then something must be corrupt. Commonly those are the prefs.



Shane



GETTING ORGANIZED WITH FINAL CUT PRO DVD...don't miss it.
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index


Scott Hathaway
Re: Captured video not playing in Final Cut Pro
on Nov 22, 2009 at 3:03:51 am

Thanks for your help. I sometimes forget the Final Cut Pro troubleshoot list. For your troubles, here's a quick video of what we're working on.

http://www.vimeo.com/7749238

_________

I make movies, not a living.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]