FORUMS: list search recent posts

P2 Log and Transfer Idle Problem

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Paul Myers
P2 Log and Transfer Idle Problem
on Nov 20, 2009 at 2:53:34 am

I transferred my footage from the HVX200 to my external hard drive (connected to iMac 2Ghz through Firewire) and went to Log and Transfer window in FCP 6.0.

The 1080 60i footage plays fine through the preview window of Log & Transfer, but every clip that I try to transfer runs for about 5 seconds then stops, and reads "idle."

If I click on it a red exclamation point shows up. I have tried dumping the preferences, as some have suggested. I have tried clicking off the "remove advanced pulldown..." from the preferences pane.

Nothing seems to work. Can anyone help?


Return to posts index

Shane Ross
Re: P2 Log and Transfer Idle Problem
on Nov 20, 2009 at 4:57:37 am

#36 - One or More P2 files failed to import.

Shane's Stock Answer #36 - "One or more clips failed to import..."

Very often in the field with this camera the camera operator will delete clips from the P2 card that they just don't like. That is the beauty of this camera. But, the still for that video file (located in the CLIP folder in the CONTENTS folder)...the still that you see when you are in the P2 Import window...is not deleted. So you will see the image, and the name, but the video file would have been deleted.

What you can do it compare the file names in the VIDEO folder and CLIP folder and see if anything is missing. If something is, then you know what the problem is. You can then just import the rest a few at time, skipping that one.

ALSO...in the P2 Import window...in the P2 Browser, there is a little sprocket drop down menu. Click on that and choose PREFERENCES. Uncheck REMOVE PULLDOWN and then try importing again.

ALSO...make sure your file names aren't too long. Try shortening them and see if that works.

ALSO make sure that the folders that contain the CONTENTS folder doesn't have any odd characters like /!@#$%^&*()?.



Shane



GETTING ORGANIZED WITH FINAL CUT PRO DVD...don't miss it.
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Paul Myers
Re: P2 Log and Transfer Idle Problem
on Nov 20, 2009 at 12:47:46 pm

Unfortunately for me I read your answer #36 before posting and tried all of those suggestions. Is there a #37, which isn't the typical?


Return to posts index


Tom Brooks
Re: P2 Log and Transfer Idle Problem
on Nov 21, 2009 at 12:00:32 pm

http://forums.creativecow.net/thread/8/1006674#1006677

Have you seen this thread? Maybe that last post is something.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]