FORUMS: list search recent posts

RT Menu and Multicam Issues

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Mark Nightingale
RT Menu and Multicam Issues
on Oct 15, 2009 at 3:44:27 pm

Hi there

  Just moved last week from FCP 6 to 7, and come across my first issue. I've never had a problem with multicam before until now.

 I can create the multicams and get them to come up in the viewer (all 3 images), however when i press play only the selected images play, this is also the same when synced up with the canvas and sequence, when i press play on the canvas it plays fine but the multicam only updates whens it paused again.

 I think the problem is I can't turn on Multicam Playback in the RT menu, its only currently showing 2 options, Playback Settings and Full Quality. How do I expand the setting?


 I've got Multicam Playback set up in System Settings but this hasn't changed anything?

Any ideas?

Thanks Mark


Return to posts index

Kevin Monahan
Re: RT Menu and Multicam Issues
on Oct 15, 2009 at 8:33:48 pm

What's your codec? Sequence Settings?

Kevin Monahan
60 Blu-ray Templates for Final Cut Studio 2009
http://www.fcpworld.com
Author - Motion Graphics and Effects in Final Cut Pro


Return to posts index

Mark Nightingale
Re: RT Menu and Multicam Issues
on Oct 16, 2009 at 10:01:45 am


Hi Kevin

The codec is DVCPRO HD 1080i/50

The Sequence Settings
Frame= 1440x1080
Aspect Ratio= HD (1440x1080) (16:9)
Quicktime Compressor= DVCPRO HD 1080i/50 at 100%

Thanks Mark


Return to posts index


Eric Peters
Re: RT Menu and Multicam Issues
on Oct 16, 2009 at 4:55:03 pm

I have had playback issues like what you have described where the multiclip will go from a 4-up (or 9-up, 16-up, whatever-up) when stopped to a "1-up" of the active angle only as soon as you hit play. In my experience, this has always been related to the bit rate of the footage, in that at your given bit rate, RT playback of the multiclip is not supported in the "multi"-up configuration.


Return to posts index

Mark Nightingale
Re: RT Menu and Multicam Issues
on Oct 16, 2009 at 5:46:30 pm


Hi Eric

Have you had this problem moving from FCP 6 to 7?

Mark


Return to posts index

Eric Peters
Re: RT Menu and Multicam Issues
on Oct 16, 2009 at 5:52:00 pm

I have dealt with this problem in FCP 6. We have not yet made the transition to FCP 7, but it sounds like the exact problem with incompatible bit rates that I've seen a few times with the version we're using.


Return to posts index


Mark Nightingale
Re: RT Menu and Multicam Issues
on Oct 16, 2009 at 5:55:14 pm


ok, thanks

Our other Mac currently uses 6 with the same spec, but with no issues. I might try and Re-install next week.

Mark


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]