FORUMS: list search recent posts

Glitch in dissolves

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Rory Keenan
Glitch in dissolves
on Sep 25, 2009 at 7:44:05 am

I'm doing a piece that has a series of stills (most are resized & have slow zooms)

When I dissolve between two still frames there is a glitch after the last frame of the dissolve.
Has any one else had this problem?

It looks as though the frames within the dissolve are slightly blurred . . . . then they get suddenly sharper on the first frame after the dissolve has finished

I've also tried putting the stills on two seprate video tracks and fading one up and the other down simultaniously and I still have the same problem.

This happens even if everything is rendered


Return to posts index

Neil Sadwelkar
Re: Glitch in dissolves
on Sep 25, 2009 at 4:42:34 pm

What's the sequence setting? And stills format?


-----------------------------------
Neil Sadwelkar
neilsadwelkar.blogspot.com
twitter: fcpguru
FCP Editor, Edit systems consultant
Mumbai India


Return to posts index

Rory Keenan
Re: Glitch in dissolves
on Sep 25, 2009 at 6:23:00 pm

The stills are jpegs
I'm not sure of the sequence setting I'll check this afternoon. . . . (someone else did the original sequence, I was just asked to change a few stills on a last minute basis)


Return to posts index


cowcowcowcowcow
David Roth Weiss
Re: Glitch in dissolves
on Sep 25, 2009 at 5:04:06 pm

[Rory Keenan] "This happens even if everything is rendered"

Go to Sequence>>Render All and make certain that "Full" is checked, then re-render.

David Roth Weiss
Director/Editor
David Weiss Productions, Inc.
Los Angeles

POST-PRODUCTION WITHOUT THE USUAL INSANITY ™


A forum host of Creative COW's Apple Final Cut Pro, Business & Marketing, Indie Film & Documentary, and Film History & Appreciations forums.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]