FORUMS: list search recent posts

ATTO NT11 10GB Cards

COW Forums : Apple OS X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Brian Smith
ATTO NT11 10GB Cards
on Sep 9, 2013 at 1:07:09 am

Hi Just a quick question,

Purchased two Atto NT11 10gb cards, Installed them into Slot 2 in two Mac Pro towers,verified in the mac config that they are in 8x slots and installed the current atto drivers for mac osx 10.8.4.
I have both of them running into a netgear 10gb M7100 switch via cat 6e cables only around 10ft.
In the switch i can see that it sees the connections as 10gbe.
When i look in the networking panel on the Macs, it sees the card in the left hand window and shows me the PCI card in the PCI card slot.
I assign them both a static IP address.
However when i go into the Advanced Tab and Hardware, and try to configure the settings manually i do not see 10gbe under speed as an option, only 100baseTX and 1000baseT.
Am i missing something? i thought the 10gb option speed would show up here?
I tried a basic copy from one mac to the other mac, and it defiantly didn't seem like 10gb speeds.
Do i need to install Iperf and verify this?
All i am looking to eventually do is move six of our macs onto this switch as well as a basic Linux file storage system to allow the moving of files around a little quicker than the current setup on 1000 ethernet.

thanks

Brian


Return to posts index

John Davidson
Re: ATTO NT11 10GB Cards
on Sep 10, 2013 at 10:24:43 pm

Call Bob Zelin.

John Davidson | President / Creative Director | Magic Feather Inc.


Return to posts index

Bob Zelin
Re: ATTO NT11 10GB Cards
on Sep 13, 2013 at 12:14:03 am

Did someone call my name ?

I am an expert (maybe) on the Netgear 10G switches, and the
ATTO 10gig cards in Mac enviornments.

Call my CEL at (407) 257 9157

The M7100-24X is an expensive switch ! We usually use the smaller ones.

Bob Zelin

Bob Zelin
Rescue 1, Inc.
maxavid@cfl.rr.com


Return to posts index


Brian Smith
Re: ATTO NT11 10GB Cards
on Sep 17, 2013 at 2:35:52 pm

Hey Bob,

Thanks for the reply.
As per atto its an osx bug, which is why 10GB wont show up under the speeds in custom settings.
If i leave it on automatic, i get the 10gb speeds.
although it was interesting to see the speed difference on an older mac with only PCI 1 slots of 8x over PCI2 8x slots.
I do have a question regarding the switch that you may be able to help with.
Right now I have a vlan in my enviroment dedicated to wireless, vlan2
ID.
I noticed on the netgear it assigns vlan2 to the voice vlan, is there a way to get rid of this? i tried through the terminal to delete the vlan2 but it denies me everytime.


Thanks

Brian


Return to posts index

Bob Zelin
Re: ATTO NT11 10GB Cards
on Sep 17, 2013 at 6:15:57 pm

I guess you don't want to call me.

Bob Zelin

Bob Zelin
Rescue 1, Inc.
maxavid@cfl.rr.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]