FORUMS: list search recent posts

Twixtor Mark Segments on Sony Vegas...am I not doing this right?

COW Forums : RE:Vision Effects

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Jeff Boller
Twixtor Mark Segments on Sony Vegas...am I not doing this right?
on Nov 16, 2015 at 12:52:30 am

I've purchased Twixtor and am using it on Sony Vegas Pro 12. I've been impressed with the results I've gotten so far, but I am having difficulty making Twixtor ignore the hard cuts in a single segment. According to the documentation, Twixtor will not interpolate between two segments marked with different Cut settings. In practice, I cannot get this to work.

When setting up the Cut settings, I have Twixtor display set to Source. I've been animating between Cut A and Cut B on the Source: Mark Segments timeline, making sure each cut happens on the exact frame where the shot changes. However, when I switch to Display: Twixtored Output, there is always a one frame warp where each cut should be.

What am I missing? Is it possible I have some other parameter set that is ignoring the cut settings?

Jeff Boller
The Simple Carnival -- it doesn't rock, it pops!
http://www.simplecarnival.com
http://www.facebook.com/TheSimpleCarnival
http://twitter.com/simplecarnival


Return to posts index

Pierre Jasmin
Re: Twixtor Mark Segments on Sony Vegas...am I not doing this right?
on Nov 16, 2015 at 1:28:00 am

You have to set with Display: Source (in source time)
And you need to press the stop-watch icon for the Mark Segments menu to become animated. You set a KF (alternate between Cut A, B and C at first frame of each segment)

Ouerre



Return to posts index

Jeff Boller
Re: Twixtor Mark Segments on Sony Vegas...am I not doing this right?
on Nov 16, 2015 at 1:35:13 am

Yes, that's exactly what I'm doing. I am still seeing warping between the hard cuts.

Jeff Boller
The Simple Carnival -- it doesn't rock, it pops!
http://www.simplecarnival.com
http://www.facebook.com/TheSimpleCarnival
http://twitter.com/simplecarnival


Return to posts index


Jeff Boller
Re: Twixtor Mark Segments on Sony Vegas...am I not doing this right?
on Nov 16, 2015 at 1:41:46 am

OK, it appears I may have discovered a bug with Twixtor. I'm working with stereoscopic material in Vegas Pro. Twixtor doesn't seem to obey the Mark Segments when working with stereoscopic clips. If I work with monoscopic material, it appears to work. I'll experiment further and report my results.

Jeff Boller
The Simple Carnival -- it doesn't rock, it pops!
http://www.simplecarnival.com
http://www.facebook.com/TheSimpleCarnival
http://twitter.com/simplecarnival


Return to posts index

Pierre Jasmin
Re: Twixtor Mark Segments on Sony Vegas...am I not doing this right?
on Nov 16, 2015 at 1:43:29 am

Good one

Pierre



Return to posts index

Jeff Boller
Re: Twixtor Mark Segments on Sony Vegas...am I not doing this right?
on Nov 22, 2015 at 5:00:05 am

Yep, that was the issue. It's a bit disappointing that automation in Twixtor doesn't work with stereoscopic material in Sony Vegas, but I've been able to work around it.

Jeff Boller
The Simple Carnival -- it doesn't rock, it pops!
http://www.simplecarnival.com
http://www.facebook.com/TheSimpleCarnival
http://twitter.com/simplecarnival


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]