FORUMS: list search recent posts

trouble with twixtor workflow with premiere pro 5.5 and after effects 5.5...

COW Forums : RE:Vision Effects

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Mark Leger
trouble with twixtor workflow with premiere pro 5.5 and after effects 5.5...
on Apr 21, 2012 at 11:20:32 pm

first off ill admit to being a twixtor beginner thats testing it out to see if i want to buy it and add to my arsonal. watched some of the tutorial videos but not getting much from them. also been searching forever on here for someone else's workflow to mimic and cant quite find any help there either. so im creating my own thread to see if i can get some results. which obviously is getting that super smooth slomo that im seeing others get with twixtor (or twixtor pro, ill buy whichever i can get working well)

have some footage shot on my canon a1 (1440x1080 60i some 1/100th and some 1/250th shutter). being that i just want certain clips out of the footage im attempting to export clips from premiere pro and do the twixtor thing in after effects. any particular format/settings i should export the clips with? capturing to my dn60 but i do have latest cineform if thats good to export with. btw i tried using the dynamic link thing but when i change the speed setting in twixtor, it changes my clip to another part of the footage i dont want to use. if thats better to use i will but i need to make sure that i get the right thing slomo'd.

so anyway i get a rendered clip and import into ae. make a few level changes, then add twixtor (tried pro as well cant get it to work well either). fix field to upper, frame rate is set to 29.970, and drop speed % to different settings. first off, my levels settings disappear upon rendering and the slomo footage is blurry.

i really dont know where to go from here. looking for any and all advice. tia


Return to posts index

Pierre Jasmin
Re: trouble with twixtor workflow with premiere pro 5.5 and after effects 5.5...
on Apr 21, 2012 at 11:46:31 pm

Mark,

In AE, did you set the field menu in Twixtor to Upper Field (probably what it is if 1080)?
Otherwise you are only using half the video fields as source so it will make a big difference.

Did you look at tutorials at help dot revisionfx dot com (some also here at the cow)?

Pierre



Return to posts index

Mark Leger
Re: trouble with twixtor workflow with premiere pro 5.5 and after effects 5.5...
on Apr 22, 2012 at 12:08:43 am

hi pierre, thanks for the saturday reply :)

yeah i did set to upper. ill post a ss of settings.

yeah i watched a couple videos but they really didnt seem to tell me much. maybe i watched wrong videos. what would u recommend watching to get me up to speed...pardon the pun lol



Return to posts index


Pierre Jasmin
Re: trouble with twixtor workflow with premiere pro 5.5 and after effects 5.5...
on Apr 24, 2012 at 5:04:44 pm

After you watch the videos on help.revisionfx.com for AE or Premiere (or here at the cow) - you will see that you need to precomp the clip first, and apply Levels within the precomp...

It might be that your clip is too hard for Twixtor, feel free to open a ticket by going to http://revisionfx.com/support/contact/
The automatic response will send you how to upload a movie and project so we can look at it

Pierre



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]