FORUMS: list search recent posts

Split Clips random glitching

COW Forums : Trapcode

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Butch
Split Clips random glitching
on May 25, 2006 at 1:41:45 pm

I'm trying to make money fall from the sky -i've set up a 3d comp in ae that has all the various notes 4 sec exactly with various looping spins etc to simulate rotation, I have also added lights to give a shading effect.
When I use this comp as a custom particle it all seems fine but then when I look closely the notes seem to glitch or twitch about 3-4 secs into the fall.

I have exactly the right amount of clips entered into the split clips dialogue box.
I'm using a box emmiter.
My particle life is about 6 sec.
I have setup opacity over life to cut on then fade off earlier than death time.
I have also played alot with different settings all to no avail.
Any idea's anyone?
Cheers & thanks in advance
Paul


Return to posts index

Peder Norrby
Re: Split Clips random glitching
on May 26, 2006 at 2:47:09 pm

Make sure the custom particle layer starts at the exact same frame as the particle layer. You'll need to zoom in into the timeline to see the frames.

If that does not help, send me the .aep and I'll have a look: peder (at) trapcode.com

Peder Norrby / Trapcode


Return to posts index

Butch
Re: Split Clips random glitching
on May 28, 2006 at 5:12:04 pm

Thanks alot Peder for the reply.
I have since found the problem I think.
Somehow I must of accidentally changed the number of clips to split.
The field read 20 (must obviously be a rounded off number) in the effects window but when I went to adjust it numerically (while fault finding) the figure was actually 19.8765 etc etc. So I guess this is where the glitchs were occuring.
Thanks again


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]