FORUMS: list search recent posts

imported models won't render full detail...

COW Forums : Autodesk Maya

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
David Palmacci
imported models won't render full detail...
on Nov 23, 2008 at 8:21:51 pm

I have imported a few 3D models I have downloaded from Turbosquid, they're .ma files. Problem is they first come in low poly/Nurbs count, then I select all and hit the number 3 key (default to make the object full detail/resolution) When I go to render it after I've made a new 3D camera, it renders low resolution/detail... and seems to ignore all my rendering settings except image size. I've tried rendering it in Maya software and mental ray, same results.

It's been about a year and a half since I've used Maya, I'm getting back into it so I'm very rusty, I know this is most likely a simple fix... but I'm losing hair over it lol.

thanks

David Palmacci
http://www.seamlesswraps.com


Return to posts index

Alvaro Castaneda
Re: imported models won't render full detail...
on Dec 3, 2008 at 3:37:19 pm

Hi

hitting 3 on the keyboard is only a preview, you have to actually make your object a subdividion to actually render like that, in the case on polys, nurbs should render fine even if they are displayin in low res.

You gotta remember that the shortcuts 1 2 and 3, are just PREVIEW MODES for the viewport, and have no affect on final render.

l8r

----------------------
varomix - pixelEater
http://www.intelianimate.com


Return to posts index

David Palmacci
Re: imported models won't render full detail...
on Dec 13, 2008 at 8:17:03 pm

thanks! I've been out of the 3D world for far too long...

David Palmacci
http://www.seamlesswraps.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]