FORUMS: list search recent posts

trouble with movie as texture

COW Forums : Autodesk Maya

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
John Ward
trouble with movie as texture
on Apr 5, 2006 at 7:40:02 pm

Hello, all -

I have an umcompressed .avi I have mapped onto the front
of a model. In the preview window and during playblast it looks
good and animates with the timeline as one would expect.
However, when I do a still render with the Maya Software
renderer the portion mapped with the .avi has some kind of
bizarre moire pattern. And when I render it with mental ray,
it tells me that the the .avi file cannot be found and will
be ignored. It then renders everything but that portion which
comes up black.

Warning: (Mayatomr.Shader) : movie1: referenced texture file
"H:/Media 100 Media/Administrator/temp/COLtest.avi" doesn't
exist, ignored

is the actual message from mental ray. I cannot seem to find
anything in the help files or manual about this. Any ideas?
All and any help is greatly appreciated.

Thanks,


John Ward
---------
Editor / Animator,
Synergetic Productions

locomation@yahoo.com
315.437.7533


Return to posts index

cowcow
Steve Sayer
Re: trouble with movie as texture
on Apr 7, 2006 at 2:56:42 am

Maybe try getting rid of the spaces in that file path? Not sure if that will help, sorry.

-Steve



Return to posts index

cowcowcowcowcow
John Ward
Re: trouble with movie as texture
on Apr 7, 2006 at 3:15:56 am

Thanks for the idea. Still no luck with mental ray, but the
maya software renderer just needed for the filtering ('quadratic',
i believe) to be switched to OFF on the movie node feeding
the color channel of the shader. That gets me the software
render looking pretty good, but mental ray still says the file
isn't there and will be ignored. I've tried renaming the file
like you suggested but to no avail.

Alas.

I just can't figure it out. I may try another post here and
in another Maya forum or two but the literature doesn't seem to
address this specifically.

Thanks for the reply,



John Ward
---------
Editor / Animator,
Synergetic Productions

locomation@yahoo.com
315.437.7533


Return to posts index


Joshua Gilbreath
Re: trouble with movie as texture
on Jun 29, 2009 at 4:26:11 am

I am having the same exact problem.

From what I can tell MR does not except .avi.

The thing is though I am getting this error with every type of images sequencing that I have tried. Targa, iff, jpeg, it doesn't matter what image type I have applied the sequence will not render in Mental Ray giving me the same error that you are getting.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]