FORUMS: list search recent posts

Remove the Cassette

COW Forums : Canon Cameras

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Jamie Partridge
Remove the Cassette
on Nov 25, 2008 at 12:21:51 pm

Hi guys

I am having trouble with the common "Remove the cassette" issue on my Canon XM1. I have seen this message come up before on my camera, but it hasn't caused me any prolonged problems in the past, as the tapes seem to work fine after an hour or so. However, I recently shot a film onto a brand new tape and after about five minutes of batching the footage onto Final Cut it suddenly malfunctioned and the message "Remove the cassette" flashed up on the camera's LCD screen.

I am now in the dreaded position of having lost the footage (and with it, much time and money), but for no discernible reason. The camera plays other tapes, and why it can't play a tape that has basically gone straight from its brand new casing to camera tape deck and nowhere else should mean that cassette and camera are in perfect working order. I am baffled.

Any help would of course be much appreciated. Thanks! Jamie


Return to posts index

Matte Blume
Re: Remove the Cassette
on Nov 30, 2008 at 9:57:50 pm

Sounds like a trip to Canon Service is necessary.



Return to posts index

Rafa Glez
Re: Remove the Cassette
on Dec 7, 2008 at 10:00:45 pm

I know how to fix the typical "Remove the cassette" trouble on Canon camcorders. I try to upload a video on youtube



Return to posts index


Miles Johnston
Re: Remove the Cassette
on Dec 10, 2008 at 10:09:40 pm

Wind the tape on and rewind again.
You dont know the condition tapes have been stored in, before you buy them.



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]