FORUMS: list search recent posts

Dying XL-H1 or just a bad tape?

COW Forums : Canon Cameras

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
IndieSoon
Dying XL-H1 or just a bad tape?
on Jul 30, 2007 at 9:34:20 pm

On a recent recording session with my XLH1, I noticed that "CP4" appeared in the viewfinder. I'd never seen it display that before and I couldn't get it to go away, so I was forced to keep shooting. In post, the tape appeared to be dropping audio and the video looked glitchy; the timecode seemed to be fine. I would say that I just got a bad MiniDV tape, but "CP4" still appears in the viewfinder and I can't get it to go away.

Has anyone else had a similar experience with the Canon XL-H1?


Return to posts index

Todd at Fantastic Plastic
Re: Dying XL-H1 or just a bad tape?
on Jul 30, 2007 at 10:09:42 pm

The "CP4" indicates that the custom presets are turned on, and preset #4 is selected.

The presets on/off switch is on top of the camera body under the handle, there is a row of buttons and it is the second one from the rear.

Read up on presets in your manual, it's a little too complex to get into here.

I'm fairly certain your audio drops and glitchy video are completely unrelated to this. Try another tape, and find a brand you like and stick with it. Cameras don't like swapping brands, the lubes can be incompatible and get gunky.

T2

__________________________________
Todd Terry
Creative Director
Fantastic Plastic Entertainment, Inc.
fantasticplastic.com






Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]