FORUMS: list search recent posts

Today's Avid Experience

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Eric Santiago
Today's Avid Experience
on Dec 29, 2019 at 10:54:47 pm

I haven't touched Avid since summer.
Still running 2018.12.3.
Finished assembly in FCPX and was told to export to Premiere at the end.
However, today I am told Avid.
So here we go.
A few questions and yes I have checked the Avid forum.
Is there no option for selecting numerous files then right-click to create bin and move?
Even with this version I still see that odd bug where some file paths are different from others. These are files that reside in the same exact path.
An example: Drive > STUFF1 and the other is Drive > Volume/STUFF1/RAW/RED/ etc...
New, after a few imports using AMA the software bogs right down to the point of useless.
This must be a new bug since this isn't my first full feature project in Avid.
Last one back in spring I had 42 bins with over 30 days of RED footage AMA and that was like butter.
Same computer, faster RAID this time around.
Something must be up, each time I try and quit the app, it would take at least 10m to process and finish.
I always reboot after these steps.
Any tips would help thank you.


Return to posts index

Eric Santiago
Re: Today's Avid Experience
on Dec 29, 2019 at 11:14:12 pm

Update:
After a reboot, the software is as perky as ever.
However, I found the culprit that crashes this version.
Not sure which file yet but its an AMA of a Sony clip.
Need to investigate.


Return to posts index

Eric Santiago
Re: Today's Avid Experience
on Dec 29, 2019 at 11:25:04 pm

Update:
After reboot, I found my Avid project in a bit of a mess.
I imported all the audio earlier and the project was saved a few times.
After that crash, a few of the audio bins are missing the audio and forced to re AMA again.
I would understand if it was chronological e.g. AUD012, AUD013, etc...
but this time it lost odd numbers of audio.
Just another PITA moment I guess :P


Return to posts index


Eric Santiago
Re: Today's Avid Experience
on Dec 30, 2019 at 4:55:46 am

Update;
Another doozy.
Exporting AAF using in/out from Resolve tends to carry the full load of the film.
Is this new?
It never used to export the whole timeline before.
Kidna defeats the purpose of in/out markers :P


Return to posts index

Pat Horridge
Re: Today's Avid Experience
on Dec 30, 2019 at 9:05:42 am

When AMA linking in the destination bin drop down is bin based on folder that let's you AMA at a higher folder level and it will create bins based on the folder structure.
They all have to be the same AMA plugin type I think.
And I presume you have selected the mount as card option at the top that shows the card structure as clips.
Re the Resolve export issue why not just trim a copy of the Resolve timeline to the In Out and then just export the whole of that timeline. But that's a Resolve issue.

Pat Horridge
Broadcast & Post Consultant, Trainer, Avid Certified Instructor
Free online Tutorials at VET digital media academy online http://vimeo.com/channels/752951
pat@vet.co.uk



Return to posts index

Eric Santiago
Re: Today's Avid Experience
on Dec 30, 2019 at 3:41:12 pm

[Pat Horridge] "And I presume you have selected the mount as card option at the top that shows the card structure as clips."

The media is free from the card structure, basically loose in some folders.
I did a few more tests and eventually, it stopped crashing.
Just one of those days I guess.


[Pat Horridge] "Re the Resolve export issue why not just trim a copy of the Resolve timeline to the In Out and then just export the whole of that timeline. But that's a Resolve issue."

Yea that was a PITA. And of course, late last night I set to render the whole film (took 4.5 hours) and all I got was the media but no AAF?
Every other time I tested this I got the AAF with no issues.
I set another render this morning, Ill check at lunch.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2020 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]