FORUMS: list search recent posts

No Audio in exported DVinci .XMF files, when imported into AVID MC

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Moritz Fuchs
No Audio in exported DVinci .XMF files, when imported into AVID MC
on Jun 30, 2019 at 10:20:15 am

Hi guys,

quite a newbie to the whole AVID scene to be honest. But i wanted to link Timecodes from a shoot and it won't worl in AVID so i linked them in DVinci Resolve. Now i want to import them into AVID (Over the Avid MediaFiles folder) and work with them. But there is no audio, after i have imported them. Anyone has an idea what this is about?

Thanks in advance,

Moritz.


Return to posts index

Glenn Sakatch
Re: No Audio in exported DVinci .XMF files, when imported into AVID MC
on Jul 1, 2019 at 2:04:55 pm

We need a bit more information. When posting questions like this, provide as much detail as possible for the workflow you have tried.

By linking timecodes, i'm assuming you mean Avid wouldn't link to the camera clips.
What type of camera clips are you using? This is a very important piece of information.

You instead brought the clips into Resolve instead, and exported transcodes to Avid?
What file type did you use? This is very important piece of information.
Did you use the Avid preset, or make your own settings?
Did you have audio turned on in the transcoding process? I know that may sound like a silly question, but that is how troubleshooting works.

You say you put your media into an mxf workflow for Avid. Do you see both audio and video files in that folder?

How are you importing back into Avid.

The answers to these questions may help someone figure out why the workflow isn't working.

Glenn


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]