FORUMS: list search recent posts

Dongle woes...

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Eric Santiago
Dongle woes...
on Jan 12, 2017 at 9:58:20 pm

We kept a few dongles so that we can move our seat around.

For some reason of late its been a PITA with these Avid dongles.

Is anyone else experiencing this lately?

So far Ive had no luck other than sticking to the same workstation.

Very useless and hoping this is not a cloud issue.

If it is then whats the point of having a dongle?


Return to posts index

Michael Phillips
Re: Dongle woes...
on Jan 13, 2017 at 2:44:01 am

You mean you move it to another station and MC won't launch? What versions of everything are you running (dongles and MC)?


Michael


Return to posts index

Pat Horridge
Re: Dongle woes...
on Jan 13, 2017 at 10:26:51 am

Never had a dongle problem unless the dongle is faulty. Had a few that didn't connect unless wiggked. Had Avid replace them.

Pat Horridge
Broadcast & Post Consultant, Trainer, Avid Certified Instructor
Free online Tutorials at VET digital media academy online http://vimeo.com/channels/752951
pat@vet.co.uk



Return to posts index


Eric Santiago
Re: Dongle woes...
on Jan 13, 2017 at 2:13:43 pm

Thanks everyone for chiming in.
So far I've been trying to stay at MC 8.4.5 on Yosemite/Sierra.
Somethings messed up cause Dongle Mangler states that my dongle expired back in Nov.
Which can't be since it works in the studio but nowhere else.
Plus it was upgraded prior to expiry date.
I guess it's time to waste my day with support.


Return to posts index

Eric Santiago
Re: Dongle woes...
on Jan 13, 2017 at 6:36:07 pm

It looks like my issues is that my dongle was flashed with Dongle Manager instead of the new App Manager.
Still a few more hacks at it not quite out of the woods yet.


Return to posts index

Pat Horridge
Re: Dongle woes...
on Jan 13, 2017 at 6:40:15 pm

That would do it. The old dongle manger isn't able to add the subscription end date. You have to use app manager.

Pat Horridge
Broadcast & Post Consultant, Trainer, Avid Certified Instructor
Free online Tutorials at VET digital media academy online http://vimeo.com/channels/752951
pat@vet.co.uk



Return to posts index


Glenn Sakatch
Re: Dongle woes...
on Jan 14, 2017 at 4:59:30 pm

Give Avid support (licensing) a call, and make sure your email on your avid account, matches the dongle SID account and Application manager is aware of those items working together.

I think when 8.0 or 8.2 came out i started having licensing issues with Avid not letting my dongle work with the latest version. Support would have to send me a manual dongle update file for 8.2 and 8.3 and 8.4..it was very annoying. Finally in 8.5 it all worked...not sure what changed, but everything is now on the same page.

And obviously if you are moving from box to box, you do have the same (or earlier) version of Avid on each box?

Glenn


Return to posts index

Eric Santiago
Re: Dongle woes...
on Jan 22, 2017 at 3:28:47 am

[Glenn Sakatch] "Give Avid support (licensing) a call, and make sure your email on your avid account, matches the dongle SID account and Application manager is aware of those items working together."

Thanks Glenn.
It was a head scratcher for them.
First fix was to use Sentinel drivers and the second was to avoid the Download Dongle Updater from the web site.
They send me a new one to blast with.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]