FORUMS: list search recent posts

Re-Linking Clips to External Drive

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Alan Callaghan
Re-Linking Clips to External Drive
on Jun 19, 2015 at 5:48:11 pm

Hello All,

So I was given a Harddrive with all the media files, and project file from an edit house. When I open open up the provided project file, everything is offline, and is still looking for the ISIS that the edit house was using.

What's the best method of re-linking all this footage to the new drive?

Thanks for your time, and help!

Alan


Return to posts index

Ricky Barrow
Re: Re-Linking Clips to External Drive
on Jun 19, 2015 at 6:31:13 pm

Make sure the "Avid MediaFiles" Folder is on the root of the drive. You may need to go into the "MXF" sub-folders and delete the database files. Avid should rebuild and see the files without relinking. I would try this first.

Ricky


Return to posts index

Alan Callaghan
Re: Re-Linking Clips to External Drive
on Jun 19, 2015 at 6:43:53 pm

Hey Ricky!

Thanks for the tip. I tried deleting the data base files, and made sure the folders are on the root. No luck yet.

Thanks for the response!

Alan


Return to posts index


Michael Hancock
Re: Re-Linking Clips to External Drive
on Jun 19, 2015 at 6:57:10 pm

If it's Avid media, this has to be the file structure (note the capitalization and spacing):

DRIVE:/Avid MediaFiles/MXF/1/[MEDIA GOES IN NUMBERED FOLDER]

I don't know how ISIS does it, but I work off an EditShare and it names the media folders based on the user's computer name. So instead of a 1 folder I see iMacHancock.1 and iMacPostIngest.1 and stuff. So if I take those folders to a local media drive I have to rename the iMacHancock folder to 1 or 2 or 3, etc... If the folder the media is in isn't a number, Avid won't scan it.

----------------
Michael Hancock
Editor


Return to posts index

Alan Callaghan
Re: Re-Linking Clips to External Drive
on Jun 19, 2015 at 7:04:18 pm

Hey Michael!

I appreciate the response. However the files inside the MXF folder are named "1" "2" "3" "4". There was no added text by the ISIS. I just know it was an ISIS because of the Drive column in the Avid bin.

Right now the folders on the drive are as follows:

Avid MediaFiles
Graphics
2015_Edit (Project file/bins)

I have deleted the databases, without success.


thanks for any help everybody!

Alan


Return to posts index

Ricky Barrow
Re: Re-Linking Clips to External Drive
on Jun 19, 2015 at 7:15:08 pm

Here is a similar thread with answers from verterans:

https://forums.creativecow.net/thread/45/899742#899742

Ricky


Return to posts index


Ricky Barrow
Re: Re-Linking Clips to External Drive
on Jun 19, 2015 at 7:07:50 pm

Check to see if the "media" is actually media that was imported, consolidated or transcoded and not AMA linked only. You should be able to relink no matter what. Highlight all media clips in a bin and choose relink - when doing this you will be offered many choices. I would start with default settings but select your external drive. You may need to play with some of the options when trying to relink. You can relink Sequences as well.

Did Avid rescan the media drive as it was booting after you deleted databases?

Ricky


Return to posts index

Alan Callaghan
Re: Re-Linking Clips to External Drive
on Jun 19, 2015 at 7:19:41 pm

They are MXF files, and not AMA. When I choose "Relink" it never finds the clips. I have trashed the databases and reloaded avid (it takes a minute to re build).

Are there settings in the "Relink" I'm maybe missing?

thanks guys

Alan


Return to posts index

Alan Callaghan
Re: Re-Linking Clips to External Drive
on Jun 19, 2015 at 8:05:30 pm

Hey All!

I'm all set! I found out the missing footage was on another drive.

Thanks for the responses and tips, I really appreciate it!

Have a great day

Alan


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]