FORUMS: list search recent posts

Resolve 11 AAF to Avid Error

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Shane Ross
Resolve 11 AAF to Avid Error
on Jun 14, 2015 at 6:46:36 am

Hey all. I've sent a small test sequence from Avid to Resolve 11, to check out the workflow. The footage is from a C300, I transcoded it to DNx175, then exported an AAF, imported to Resolve, and did a cursory grade. I then rendered out the footage, put it into the Avid file structure, and then exported an AAF out of Resolve.

I can import that fine into Avid...but when I open the sequence, all the media is offline, and I'm hit with two errors:



and



And then I get debugger error, and then an EXCEPTION...and crash.

Anyone help me with this one...am I doing a step wrong? If I load the .mdb into a bin, all the footage comes in fine.

Thanks

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Glenn Sakatch
Re: Resolve 11 AAF to Avid Error
on Jun 14, 2015 at 11:54:37 am

did you call up resolves "round trip" preset, or create your own?

If you do the preset, resolve will automatically output a new aaf for you...usually 1 level up from where you told it to render your media. I have had better luck using that aaf, than one I've manually created in resolve.

If you did anything to the timeline- timing wise- you need to do an export "create new aaf" inside resolve.

I'm on site for a job right now, and did the show open yesterday using resolve and the round trip actually worked like a damn the first time I tried it.

Glenn


Return to posts index

Michael Phillips
Re: Resolve 11 AAF to Avid Error
on Jun 14, 2015 at 1:51:38 pm

Also avoid audio in this type of workflow. Always just send video which you may have done, but just mentioning it.


Michael


Return to posts index


Shane Ross
Re: Resolve 11 AAF to Avid Error
on Jun 14, 2015 at 6:13:20 pm

OK, let me try again without audio...won't need that anyway. Besides, none of the renders out of resolve contained audio...only video files. And I did use the Round Trip preset. Someone on Twitter said the same thing about exporting a NEW AAF. All I did was go to the EDIT panel, right click on the sequence and select EXPORT>AAF. Let me see if NEW is anywhere in that list.

And yes, I did try the AAF that ended up with the Media, and had the same issue. I'll get back to you in a bit.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Glenn Sakatch
Re: Resolve 11 AAF to Avid Error
on Jun 14, 2015 at 6:26:05 pm

I just did another one...so its fresh in my mind.

In avid I duplicate the sequence and transcoded/consolidated the media to a new folder. (30 frame handles)

export aaf to resolve.

In resolve brought everything in, coloured, rendered with round trip preset. (30 frame handles) I think if your handles don't match you may have issues.

back in avid imported the aaf that Resolve automatically created into a new bin.

brought in the media. Upon the database build, all was good.

Glenn


Return to posts index

Shane Ross
Re: Resolve 11 AAF to Avid Error
on Jun 14, 2015 at 6:32:33 pm

OK, the GENERATE NEW AAF worked...but about 6 shots in 45 are missing. And by the looks of it, not rendered out of Resolve. looking into that next.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index


Glenn Sakatch
Re: Resolve 11 AAF to Avid Error
on Jun 14, 2015 at 6:41:17 pm

Resolve doesn't automatically mark in to out on your entire timeline.

There is an icon/button on the far right of the delivery page for that. (That buggered me up yesterday on show 2)

Glenn


Return to posts index

Shane Ross
Re: Resolve 11 AAF to Avid Error
on Jun 14, 2015 at 6:43:20 pm

Yes...I know that. You can do a range, right click on a clip and choose MARK IN, right click on another and choose MARK OUT. Or right click on any clip and choose SELECT ALL. I did SELECT ALL. 42 shots in my media pool. I'm going to see how many end up after the render. Although, a lot of the shots are the same angle cut away from and returned too...wonder if the media pool separates them by shot, or...

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Shane Ross
Re: Resolve 11 AAF to Avid Error
on Jun 14, 2015 at 6:57:24 pm

BAMMO! WOrked. Selected all again, re-rendered, brought to Avid. Not the file that was produced, but the GENERATE NEW AAF linked up this time.

Thanks all!!!

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]