FORUMS: list search recent posts

Dropped frames / XAVC / iMac Retina i7 / MC8.2

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Rafael Metz
Dropped frames / XAVC / iMac Retina i7 / MC8.2
on Dec 8, 2014 at 10:05:39 am

Hi there,

I´m a quite irritated - we have the new iMac Retina i7 16GB M295X and a Pegasus R6 Raid; running Yosemite and MC 8.2. We have a Blackmagic UltraStudio Express but not yet connected.
We have 1080p25 XAVC material from a Sony F5 and linked it with AMA without transcoding it yet.
Playing the material in the timeline we got heavy playback issues (sound out of sync after a few seconds, red dropped frames markers in the timeline). And meanwhile the quality mode is yellow (not yellow/green or green).
I don´t know why we´re facing these issues - I don´t believe that this could be a hardware performance problem :-/

Any ideas?

Rafael


Return to posts index

Rafael Metz
Re: Dropped frames / XAVC / iMac Retina i7 / MC8.2
on Dec 8, 2014 at 12:24:13 pm

Just wanted to add, that on a MacBook i7 with MC 7.0.3 and the same project data no playback issues occur. :-/
We try to install 7.0.3 on the iMac now or we have to go on on the MacBook - that´d be totally absurd...


Return to posts index

Rafael Metz
Re: Dropped frames / XAVC / iMac Retina i7 / MC8.2
on Dec 8, 2014 at 2:04:42 pm

Hmm, we´ve unstalled 8.2, installed 7.0.3 but it skips starting up looking for a specific file - maybe OSX 10.10 and 7.0.3 are not compatible...


Return to posts index


Shane Ross
Re: Dropped frames / XAVC / iMac Retina i7 / MC8.2
on Dec 8, 2014 at 4:23:49 pm

[Rafael Metz] " maybe OSX 10.10 and 7.0.3 are not compatible..."

They aren't. MacOS 10.10 is only compatible with Media Composer 8.2

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]