FORUMS: list search recent posts

Avid MC 6.5 - Playhead begins to jump/shudder before crash with no error

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Kendall Smith
Avid MC 6.5 - Playhead begins to jump/shudder before crash with no error
on Apr 30, 2013 at 11:14:09 pm

We're running MC 6.5.0 on MacPros, software only, and have encountered this problem on a couple of the systems. The playhead will suddenly begin to jump back and forth over a couple frames and the software will crash without generating an error. Just wondering if anyone has encountered this before and has any advice. Any input would be greatly appreciated!

System info -
OSX versions: 10.8 and 10.6.8
Processor: 2 x 2.26 GHz Quad-core Intel Xeon
Memory: 20GB 1066 MHz DDR3
Shared storage: Facilis Terrablock over fibre channel via ATTO Celerity card

Thank you!


Return to posts index

James Beattie
Re: Avid MC 6.5 - Playhead begins to jump/shudder before crash with no error
on May 1, 2013 at 2:29:25 am

I can't imagine it is the facilis, but it is worth ruling it out. Consolidate media to a local drive, then disconnect the facilis and confirm. I haven't seen this behavior, but it sounds like a playback buffering issue.

Open the console (Tools->console in the Avid app), and see what it says when this occurs.

James Beattie
ACSR Elite/Avid ACI, Apple Certified Technician

Consulting for Workflow and Digital Technologies at Comprehensive Technical Group


Return to posts index

Matthew Mullen
Re: Avid MC 6.5 - Playhead begins to jump/shudder before crash with no error
on May 1, 2013 at 2:18:20 pm

Kendall,

Can you get me the system event log from the Terrablock server?

matt@facilis.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]