FORUMS: list search recent posts

capturing problems Avid media Composer 6

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
annette lathbridge
capturing problems Avid media Composer 6
on Aug 29, 2012 at 3:42:00 pm

Hi Guys

I'm new Avid Media Composer 6 and i'm hsving problems capturing footage i've connected my JVC Cam corder to my computer using a 4 pin firewire cable the capture tool window is saying no source tape selected and no deck. Ive looked in the help section of avid and it says you have to configure the deck by verifying that you have manually configured the approiate hardware connections for the deck.


How do i do that? can anyone help me please?

Annette


Return to posts index

Shane Ross
Re: capturing problems Avid media Composer 6
on Aug 29, 2012 at 8:04:45 pm

Create a project with the settings that match what you will be capturing. Attach the camera via firewire, turn it on.

In the project, click on the SETTINGS tab. Choose DECK CONFIGURATION.

Click ADD CHANNEL. Choose FIREWIRE. It should see the camera. I wish I had a firewire camera to go further than this, but I don't. This gets you started at least.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

annette lathbridge
Re: capturing problems Avid media Composer 6
on Aug 30, 2012 at 5:57:15 am

Thank you so much shane for the advice i will give that a try!

Annette


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]