FORUMS: list search recent posts

Trim and among other things...

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Eric Santiago
Trim and among other things...
on Jul 19, 2012 at 11:14:42 pm

What the heck happened to the Trim tool in MC6?
On top of that the Key-frame option/editing has also gone to heck.
Then add the Waveform disappearing trick and what do you get?
A PIA NLE!!
I think I'm on 6.01 so not sure what else I can think of that causing the On and Off temperamental tools mentioned above.


Return to posts index

Shane Ross
Re: Trim and among other things...
on Jul 19, 2012 at 11:48:01 pm

Nothing happened to the trim tool. It acts like it always does. If you have SMART TOOLS active, it might act a little different...if you don't like that, disable them. Click the box surrounding them and they are inactive.

Not sure what you mean by the other things. Waveform disappearing act? Option edit gone to heck?

Are you running Avid on a compatible OS? If not, that can cause issues.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Eric Santiago
Re: Trim and among other things...
on Jul 20, 2012 at 8:16:46 am

I have it running on 10.7.3 at the moment.
The issues Im having are not ticky tacky and could be the Smart Tools.
Basically having to click numerous times on a edit point during Trim takes a bit too much patience. After the battle with finally selecting and moving, it takes a few tries before you can actually Roll an edit.

The Waveform on Audio tracks only appear when I have an IN/OUT placed.
So this is a bit of work around.

The Key-frame problem is probably me since they implemented new tools.

I didnt have these issues with 5 and 5.5.x.

At least (knock on wood) AMA is acting right this time around :)


Return to posts index


Neil Goodman
Re: Trim and among other things...
on Jul 20, 2012 at 2:52:31 pm

[Eric Santiago] "I have it running on 10.7.3 at the moment.
The issues Im having are not ticky tacky and could be the Smart Tools.
Basically having to click numerous times on a edit point during Trim takes a bit too much patience. After the battle with finally selecting and moving, it takes a few tries before you can actually Roll an edit.

The Waveform on Audio tracks only appear when I have an IN/OUT placed.
So this is a bit of work around.

The Key-frame problem is probably me since they implemented new tools.

I didnt have these issues with 5 and 5.5.x.

At least (knock on wood) AMA is acting right this time around :)"


Im not sure what your trying to accomplish in trim, but theres no need to click anything, especially for a roll, which is the default behavior. Up and Down arrows will take you cut to cut, and then , and . do the frame by frame triming. Or JKL, or n and m for 10 frames at a time.

As for the wavefoems you have “only show marked waveforms” selected. I think its in the composer settings.

The key frame stuff is just how it is now.

Neil Goodman: Editor of New Media Production - NBC/Universal


Return to posts index

Eric Santiago
Re: Trim and among other things...
on Jul 20, 2012 at 4:46:54 pm

Thank Neil and Shane for the replies.
I'll get back on the horse Monday and go deeper to see if its just me.
I dont mind that, I think I can fix myself ;)


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]