FORUMS: list search recent posts

Avid MC 6.01 Crashes when scrubbing through Audio. Any Ideas?

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Anil Griffin
Avid MC 6.01 Crashes when scrubbing through Audio. Any Ideas?
on Mar 5, 2012 at 10:15:40 am

Hi All

when i attempt to scrub through imported Audio in my Avid project i get the spinning wheel of deat then it crashes.

I can play the Audio files in Avid, i can also play camera Audio and scrub through camera audio files in Avid,

But when i try to scrub through the imported Audio Avid crashes. It crashes soon as i press caps lock and press play.

The system freezes up, with spinning wheel of death.

Eventually i get the following Error:

Exception:Aplayer::NotifyStopStatusCallbacks returned AME_NOTIFYSTATUS_RESULT_FAIL



Then after i press ok i get the good old "Bus sgmentation thread" Error



Have tried various Audio Import settings Have the same problem.

Origional File Format: .WAV Linear PCM, 24 bit little-endian signed integer, 2 channels, 96000 Hz



Anybody have any ideas why this could be happening?



Thank You



Anil



Machine specs: Macbook Pro 17inch early 2011, 2.3 Ghz intel Cre i7, 8 GB 133 MHZ DDR3

Mac OS X 10.7.3

2 x Thunderbolt Display

1 x 8TB Promise Pegasus

Matrox M02 Mini

Avid MC 6.01


Return to posts index

John Pale
Re: Avid MC 6.01 Crashes when scrubbing through Audio. Any Ideas?
on Mar 5, 2012 at 8:26:18 pm

It's a bug with Blackmagic and Matrox. If there is no associated video, you can't scrub.

I've tried various workarounds, such as making a multichannel group clip with some random video to get around it. Very annoying, to say the least.


Return to posts index

John Pale
Re: Avid MC 6.01 Crashes when scrubbing through Audio. Any Ideas?
on Mar 5, 2012 at 8:41:41 pm

The previous post should say "multicam group clip" not multichannel. Damn auto correct.


Return to posts index


Anil Griffin
Re: Avid MC 6.01 Crashes when scrubbing through Audio. Any Ideas?
on Mar 6, 2012 at 12:08:12 am

Hi John

Thanks for your reply, Glad its not just me with this problem.
It does seem to be a bug between Avid and Matrox, I've uninstalled the Matrox driver then the scrubbing works, I reinstall the Matrox driver then it crashes Avid.
Quite annoying, I posted the problem in the Matrox forums too, and Matrox support are looking into it, hopefully we can find some resolve.

Thanks again

Anil


Return to posts index

John Pale
Re: Avid MC 6.01 Crashes when scrubbing through Audio. Any Ideas?
on Mar 6, 2012 at 12:45:04 am

Yes. The bug affects Matrox and Blackmagic hardware, but apparently not AJA.

Contact Matrox and Avid. I'm sure they know, as it's been discussed on the official Avid forum, but it won't hurt to keep piling on..its a real annoying bug.


Return to posts index

Jeffrey Packard
Re: Avid MC 6.01 Crashes when scrubbing through Audio. Any Ideas?
on Mar 5, 2013 at 8:39:45 pm

had this happen to me today. i do not have a Matrox box nor anything from Blackmagic.

Avid 6.0.1
OSX 10.8.2
Mac Mini3,1
4gb RAM


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]