FORUMS: list search recent posts

XD CAM HD Proxy Workflow

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Doug O'Connor
XD CAM HD Proxy Workflow
on Feb 15, 2012 at 7:56:03 pm

I have been trying for days to find a workflow for a program, Shot in XD Cam HD, 3 cameras need to be grouped, edit share based so the files cant be full res, and lots to ingest daily so it needs to be fast.

I would like to edit with the proxie files which I imported after exporting via transfer tool. I was able to group and string out with the proxies no problem but dont like the low quality audio, and I cant seem to find a way to quickly re-link the audio to the full res. We can use either the deck or drive for import. We are MAc based

I want to try and work as the format is designed, but worst case will need to revert to using the deck and ingesting like tape, seems like a step back. I feel like there must be something I am missing here.
Is there a standard workflow that is solid for this? Any insight is greatly appreciated.

Many Thanks,

Doug


Return to posts index

Michael Kammes
Re: XD CAM HD Proxy Workflow
on Feb 16, 2012 at 12:46:34 am

What version of MC are you using? 5.0+?

If you used AMA, you can toggle from high and low res. If not via AMA, then it's gonna be a bit more difficult. Did you watch this video before starting?

http://community.avid.com/forums/t/94734.aspx

~Michael



.: michael kammes mpse
.: senior technology & workflow consultant
.: audio specialist . act fcp . acsr
.: michaelkammes.com
.: twitter: @michaelkammes
.: facebook: /mkammes

Hear me pontificate: Speaking Schedule .


Return to posts index

Doug O'Connor
Re: XD CAM HD Proxy Workflow
on Feb 16, 2012 at 10:39:48 am

Thanks Michael,

I had not seen that post. The workflow we came up with involved using the transfer tool to first export the clips off of the disc to local storage, then AMA link, and then transcode to SD 10m as we are grouping 3 cameras.
The match back was to then use relink command, highlighting all of the AMA clips gathered in a single bin, and selecting relink sequence to selected clips check box. It worked, but the workflow suggested in the video seems a bit more direct, and allows for naming of discs, which I was unable to figure out.
All of my discs are coming in as "untitled" which scares me a bit as I will have hundreds on this series.

Also, when I was doing tests, AMA directly to the disc was not working. I have tried in both MC 5.03 and 5.5, which forced me to copy the clips first, which is talking a lot of time.

Am I missing something regarding open ing the disc directly using AMA?

Again,

Many thanks for your insight,

Doug


Return to posts index


Doug O'Connor
Re: XD CAM HD And group clip creation
on Feb 17, 2012 at 10:22:12 am

More on the XD Cam HD front.
Many thanks for the ingest help on XD Cam discs
Works like a charm
Next up is our group clip workflow. I had initially been transcoding to 10M resolution but new workflow creates
Mpeg clips on consolidate linked to low res proxie media.. Are there any limitations regarding group clips in this format that anyone is aware of?

I am trying to group 3 cameras across many hours of shooting for a weeks shoot. I copied all cameras clips into a bin, sorted by TC, and lasso an hour or two of clips
Then group command based on TC

My success has been limited, and the clips are inconsistently playing as quad splits

Am I completely off base with this workflow?
Again, I appreciate any insights on this

Doug


Return to posts index

Doug O'Connor
Re: XD CAM HD And group clip creation
on Feb 20, 2012 at 6:32:11 pm

Sorry to repost on this,

I have tamed all but one thing in this HD Can HD workflow.
We have created media using Bob Russos excellent workflow using AMA to consolidate to the mpeg proxies and full res audio. We have trimmed up all cameras from a master sequence of all three cameras made with auto sequence.

My problem is that the multiclips wont play out of the source window, they give the error ADM_DIO_ERROR OCCURRED, DIOerr:PMDIOVideoOutOffStream::Enqueue Frame - Length not valid, max frame size 777600, length 1036800.

The multiclips play great in Multicamera mode, but we cant play them out as source.
We have tried to get this to work on many machineswith no success and the same error message.
Has anyone seen this? We have tried everything

We are working Mac Pro Avid versions 5.03 and 5.5

I appreciate any insights anyone has into this.

Many Thanks,

Doug
Z Post NYC


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]