FORUMS: list search recent posts

Strobby playback on LHe

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Darth Mel
Strobby playback on LHe
on Oct 8, 2006 at 2:49:48 am

Hi,

My problem is that the video overlay in FCP and broadcast monitor don't sync. There's a strobby playback on the broadcast monitor that lags a few seconds behind that on the FCP overlay.

Anyone any clue ?

Cheers !

Specs:
MacPro with OS 10.4.8
Kona LHe with 3.1 driver
Quicktime 7.1.3
FCP 5.1.2
4Gb ram
250Gb system drive
1.5Tb video drive (500mb x 3 raid-0)


Return to posts index

JeremyG
Re: Strobby playback on LHe
on Oct 9, 2006 at 5:04:42 pm

Sounds to me like you are dropping frames, which could be a host of problems of which off the top of my head would be that your sequence settings don't match your media and you are trying to play a real time preview, but that's just a hunch. Go in to your user preferences and make sure the dropped frames on playback is turned ON. Then play your sequence and tell me if a warning comes up.

Also, go into your system settings preferences and click on the playback control tab. Change the frame offset from the default (which I think is 4) to 0.


Jeremy


Return to posts index

Darth Mel
Re: Strobby playback on LHe
on Oct 9, 2006 at 11:11:59 pm

Hi Jeremy,

I don't think it is dropping frames cos the playback on the FCP overlay is not jerky at all. The drop-frame message did not pop up .

I have installed several Kona cards before and this is the 1st time I'm seeing this.

Cheers !



Return to posts index


JeremyG
Re: Strobby playback on LHe
on Oct 9, 2006 at 11:21:44 pm

Okay, run the AJA system test on your RAID and tell me the performance you are getting. Are you running this array off of the internal Mac SATA or do you have a SATA card? Have you installed several Kona cards on a MacPro?


Jeremy


Return to posts index

JeremyG
Re: Strobby playback on LHe
on Oct 10, 2006 at 12:33:13 am

Make sure you download/imstall this firmware upgrade:

http://www.apple.com/support/downloads/macproefifirmwareupdate10.html


Jeremy


Return to posts index

Darth Mel
Re: Strobby playback on LHe
on Oct 10, 2006 at 2:25:07 am

Hi, Jeremy

It's a faulty card.

Cheers !



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]