FORUMS: list search recent posts

Media Composer 6.0 freezes up randomly when trying to get Video playback via I/O Express.

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Neil Bacchus
Media Composer 6.0 freezes up randomly when trying to get Video playback via I/O Express.
on Mar 22, 2012 at 2:05:19 pm

I was wondering if anyone out there is using a configuration similar to this.
Here is the problem: Media Composer 6.0 freezes up randomly when trying to get Video playback via I/O Express.

Out of 10x, Video would playback smoothly about 2x, randomly, even in draft mode, half resolution or full quality on the timeline.

PC Specification-
1- Asus Board M3A79-T
2- AMD Phenom 9950 Quad Core 2.61 GHZ
3- Memory 8.00 GB
4- Avid Media Composer 6.0
5- AJA I/O Express/PCI (Version 10.1.0 16 64bit)
6- Raid System 2.0
7- Quadro FX 1800- Video Card
8- Windows 7 Ultimate Service Pack 1


It is not the card or i/o box, AJA sent a new one to double check and it still does the same thing. I have followed the installation process as AJA recommend.

Any help in trying to resolve this would be highly appreciated.

Thanks. Tony



Return to posts index

Christopher Delaine
Re: Media Composer 6.0 freezes up randomly when trying to get Video playback via I/O Express.
on Apr 4, 2012 at 3:48:47 pm

You know that AMD Processors are not officially supported by Avid MC 6. I had a similar problem with my Intel system but solved by turning hyper threading back on. I am not sure how to solve the problem with an AMD system.



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]