FORUMS: list search recent posts

puple image from betcam

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Core van der Hoeven
puple image from betcam
on Oct 30, 2008 at 12:21:13 pm

Hello

Probebly something simple, I'm a novice with betacam
I'm trying to capture from a betacam deck with my AJA io HD
I get an image, but it is very purple
is there someone out there who can give me some advice

Thanks,
Core


Return to posts index

Mark Beazley
Re: puple image from betcam
on Oct 30, 2008 at 2:58:21 pm

Make sure your component input is switched over to YUV and is set to Betacam levels (as opposed to SMPTE). Click on the component input on the control panel and it should let you change away.

-mark



Return to posts index

Core van der Hoeven
Re: puple image from betcam
on Oct 30, 2008 at 3:48:30 pm

thanks for your reply,

The component input is set to component beta
It's the only other option I have with component

Core


Return to posts index


Jeremy Garchow
Re: puple image from betcam
on Oct 30, 2008 at 4:38:33 pm

Is your monitor set to RGB instead of Component?

Jeremy


Return to posts index

Core van der Hoeven
Re: puple image from betcam
on Oct 30, 2008 at 4:43:10 pm

no, it's set to component
Is there maybe a setting on the betacam deck wich could be the course

Core


Return to posts index

Bob Zelin
Re: puple image from betcam
on Oct 31, 2008 at 2:04:52 am

can you use these same cables to plug your Beta component signal directly into the component input of your TV monitor ? This will tell us if you have a problem with your Beta VTR or TV monitor (or cables).

ALSO, go to the I/O HD Control Panel, click the CONTROL tab, and select TEST PATTERN, color bars -
do you see good color bars, or do they look purple ?

Bob Zelin




Return to posts index


Core van der Hoeven
Re: puple image from betcam
on Oct 31, 2008 at 8:31:30 am

That's an idea, I'll check that right away, maybe the
cable's are not doing what they supposed to do
My client monitor works ok and I have good color bars
It's the color bars from the tape that are purple(and
the images)

Thanks,
Core


Return to posts index

Mark Beazley
Re: puple image from betcam
on Oct 31, 2008 at 1:25:28 pm

The Beta input might be set to RGB instead of YUV, what is the model of Beta deck you are using?

-mark



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]