FORUMS: list search recent posts

Hard reset io HD?

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Navarro Parker
Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 1:17:53 am

Is there a way to do a hard reset of the io HD box? We have a unit that seems to completely locked up. System profiler doesn't see it on the Firewire bus. And while the LED panel on the box shows "Aja", the power light doesn't come on.






Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 2:38:40 am

You mean besides throwing the power switch?


Return to posts index

Ken Botelho
Re: Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 12:04:59 pm

The next best thing would be to blast the firmware, either re-write it, or upgrade it.

[Navarro Parker] "Is there a way to do a hard reset of the io HD box? We have a unit that seems to completely locked up. System profiler doesn't see it on the Firewire bus. And while the LED panel on the box shows "Aja", the power light doesn't come on. "





Return to posts index


gary adcock
Re: Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 1:42:46 pm

[Navarro Parker] "Is there a way to do a hard reset of the io HD box? We have a unit that seems to completely locked up."

before I answer this


are there any other FW devices attached to your computer- if so - the IoHD will not work correctly!!!

I will give the reset instructions after you reply....

gary adcock
Studio37
HD & Film Consultation
Post and Production Workflows
Inside look at the IoHD




Return to posts index

Navarro Parker
Re: Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 4:28:00 pm

Yes, the Aja is the only FW800 item on the bus.



Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 4:35:11 pm

Have you tried swapping your fw800 cable or at least reseating it? If not, a firmware blast in in order.

Jeremy


Return to posts index


Navarro Parker
Re: Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 4:39:15 pm

Yup, tried different FW800 cables. And I can't blast the firmware, because the io isn't seen on the Firewire bus. The Aja control panel and firmware updater say no devices can be found.



Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 4:54:25 pm

Your firewire port does work, correct?


There's a little paper clip hole by the HDMI ports. Turn off the box, stick a paper clip in and restart the box. Should boot up into safe boot. Then run the ioHD updater and reinstall the firmware.

If that doesn't work, email AJA support.



Jeremy


Return to posts index

Navarro Parker
Re: Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 9:00:24 pm

YAY! That did the trick, Jeremy! Thank you. After resetting it in Safe Mode, the Firmware updater automatically launched at reboot and asked if I wanted to install the Firmware. All the Firmware in the IO was completely blanked out! Both the Power and Firewire link lights lit up too.

Yeesh, I wonder what happened to completely kill.



Return to posts index


Jeremy Garchow
Re: Hard reset io HD?
on May 29, 2008 at 2:38:28 am

[Navarro Parker] "Yeesh, I wonder what happened to completely kill."

Did you throw water on Gizmo and feed his spawn after midnight?


Return to posts index

Ken Botelho
Re: Hard reset io HD?
on May 28, 2008 at 7:26:11 pm

[Navarro Parker] "Yup, tried different FW800 cables. And I can't blast the firmware, because the io isn't seen on the Firewire bus. The Aja control panel and firmware updater say no devices can be found."

Do you have another machine to connect the AJA to? Your system may be the culprit.



Return to posts index

Mark Tyson
Re: Hard reset io HD?
on May 31, 2008 at 6:21:57 pm

Any FW400 on the computer's FW bus? That will screw you up too. Same bus between FW400
and FW800.

Mark Tyson

Mark Tyson


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]