FORUMS: list search recent posts

Lhi Sync

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Nigel Thompson
Lhi Sync
on Apr 12, 2013 at 5:01:18 pm

VERY ANNOYING !!!!

Im editing a music video so i need sync for lip movement. one minute everything is in sync and the next its a few frames off . even if i just move the now line down the timeline it changes at time ....

FCP 7.0.3, Lhi, 10.6.8.

Prores HQ 1080 / 23.98

High End, Production & Post Production
in the Caribbean
http://www.bistt.com


Return to posts index

Bob Zelin
Re: Lhi Sync
on Apr 14, 2013 at 4:21:13 pm

are you using a 2006 Mac Pro with Model Identifier 1,1 ?

Bob Zelin



Return to posts index

gary adcock
Re: Lhi Sync
on Apr 14, 2013 at 9:53:04 pm

[Bob Zelin] "are you using a 2006 Mac Pro with Model Identifier 1,1 ?"


Or he is using compressed audio without using an actual physical piece of media for the slugs.

Leaving blank areas for black, when using compressed VO's or music will cause this too.

gary adcock
Studio37

Post and Production Workflow Consultant
Production and Post Stereographer
Chicago, IL


Follow my blog at http://www.garyadcock.com

Or follow me on Twitter
@garyadcock




Return to posts index


Nigel Thompson
Re: Lhi Sync
on Apr 15, 2013 at 6:02:30 am

Hi Guys:

Seems its the second issue. The one Gary mentioned. Converted the audio to 48KHz aiff. I have a late 2009 Octo core ..... Ill put slugs on track 1 and edit on top of that and let you know how it goes.

My last project in FCP7. Switching OS's to 10.8 and moving to MC7.

High End, Production & Post Production
in the Caribbean
http://www.bistt.com


Return to posts index

Nigel Thompson
Re: Lhi Sync
on Apr 15, 2013 at 8:58:03 am

Ok so placed slugs on track 1 .... seemed to help for a while then it started doing its own thing ... consolidated all clips including slugs in 1 track , still the same ....

Is this an issue you just cant get around? An FCP 7 issue ?

High End, Production & Post Production
in the Caribbean
http://www.bistt.com


Return to posts index

gary adcock
Re: Lhi Sync
on Apr 15, 2013 at 1:35:25 pm

[Nigel Thompson] "Is this an issue you just cant get around? An FCP 7 issue ?"

Nigel.

something is not right in your time line. Have you done a mixdown of the audio?

have you rendered out the file completely?

This is an issue between the audio rendering and the video formats, the hardware is just making you aware of the error.

gary adcock
Studio37

Post and Production Workflow Consultant
Production and Post Stereographer
Chicago, IL


Follow my blog at http://www.garyadcock.com

Or follow me on Twitter
@garyadcock




Return to posts index


Nigel Thompson
Re: Lhi Sync
on Apr 15, 2013 at 1:50:37 pm

Audio file was converted in QT from 44.1 to 48 Khz.....which plays well with FCP.

the timeline is 1080p 23.98 Prores HQ. all the files are PRORES HQ. some files came from GH2 others from 5D.

sometimes when FCP converts the AVCHD files from the GH2 it drops the head or tail frame. ive seen this happen a few times but have never been able to find out why this happens.

Never has made a difference to the final project before.

BUT this out of sync issue has happened before with DVCPRO HD footage/Projects

High End, Production & Post Production
in the Caribbean
http://www.bistt.com


Return to posts index

AJA Sales Department
Re: Lhi Sync
on Apr 15, 2013 at 5:00:33 pm

If you have not done so already, please consider contacting AJA Technical Support via phone or email. Technical support is provided free of charge between 9am and 5pm PST, Monday through Friday. The AJA Technical Support department can review your configuration with you.

--
AJA Video Systems
+1 (530) 274-2048 Intl.
(800) 251-4224 US
sales@aja.com


Return to posts index

gary adcock
Re: Lhi Sync
on Apr 15, 2013 at 5:10:59 pm

[Nigel Thompson] "Never has made a difference to the final project before.

BUT this out of sync issue has happened before with DVCPRO HD footage/Projects"


Just because your computer worked yesterday does not mean it will work today.


Mixing codecs is the issue- purge your render files, set your timeline to SAFE and re-render. you are trying to screw around with Realtime playback and with the varying levels of compression in your files the RT engine is doing the best it can.

gary adcock
Studio37

Post and Production Workflow Consultant
Production and Post Stereographer
Chicago, IL


Follow my blog at http://www.garyadcock.com

Or follow me on Twitter
@garyadcock




Return to posts index

Nigel Thompson
Re: Lhi Sync
on Apr 15, 2013 at 5:39:39 pm

Ill try that Gary

but all the files in this project that im editing from are PRORES HQ, nothing else. their source on the other hand are from various things ... i always go to PRORES these days to keep everything uniform.

Let me get AJA on the phone as well

Thanks for all the help guys

High End, Production & Post Production
in the Caribbean
http://www.bistt.com


Return to posts index

Mike Kelland
Re: Lhi Sync
on Apr 29, 2013 at 5:35:06 am

I have had this random sync issue in FCP7 ever since I purchased the LHi about 3 years ago.
I spent a lot of time trying to work out the issue and AJA even sent
me a new card... but nothing helped. Tried many different settings, drivers and tweaks, but still had sync going out by up to 5 frames on a random basis. Then one day I turned of audio scrubbing (SHIFT S) and sync is now perfect. Try that and see if it works for you.


Return to posts index

Nigel Thompson
Re: Lhi Sync
on Apr 29, 2013 at 10:01:24 pm

Works like a charm:

Really disappointed in AJA for this one. Even the people i consider kings have flaws ...... C'mon guys fix it.

High End, Production & Post Production
in the Caribbean
http://www.bistt.com


Return to posts index

Mike Kelland
Re: Lhi Sync
on Apr 30, 2013 at 12:10:06 am

Great. Nice to know I'm not the only one with the issue :)


Return to posts index

Nigel Thompson
Re: Lhi Sync
on May 1, 2013 at 3:22:32 pm

Some how i think this may very well be an FCP issue and not an AJA issue

High End, Production & Post Production
in the Caribbean
http://www.bistt.com


Return to posts index

Mike Kelland
Re: Lhi Sync
on May 2, 2013 at 12:05:49 am

I think so... I don't have any sync issues in AVID with the LHi.


Return to posts index

Nigel Thompson
Re: Lhi Sync
on May 2, 2013 at 1:38:49 pm

Yup :

im switching to MC7 when its released FCP7 has gotten quite clunky in is old age. the RAM problems are much more of an issue these days for me as well.

Thanks for the help all the same

High End, Production & Post Production
in the Caribbean
http://www.bistt.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]