FORUMS: list search recent posts

Kona LHI and Broadcast Monitor

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Eddie Stein
Kona LHI and Broadcast Monitor
on Jun 2, 2010 at 1:20:30 pm

Thank you Creative Cow members in advance for reading/responding to my post.

Currently I have a MacPro 2.26ghz, Aja Kona LHI breakout box and a TV Logic LVM-172W Broadcast monitor setup. The broadcast monitor is hooked up to the AJA breakout box via HDMI converted to DVI. My problem is that I am unable to calibrate the broadcast monitor correctly. I am calibrating using brightness, contrast, bluegun, color and hue and I believe I understand to proper way to use those controls.

I tried using smpte bars from Final Cut Pro, and I tried exporting bars from Avid Express Pro and imported them into FCP for output to the broadcast monitor. For some reason, no matter how much I adjust the contrast or brightness, I can't get the three smpte pluge bars to separate. They all stay the same black color. So the picture looks somewhat muddy. This is a brand new monitor. Is there something else I can do to properly calibrate this monitor?

Thank you so much for your thoughts.

Eddie

Thank you very much.


Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Kona LHI and Broadcast Monitor
on Jun 2, 2010 at 6:15:21 pm

[Eddie Stein] "he broadcast monitor is hooked up to the AJA breakout box via HDMI converted to DVI. "

Why not HDSDI?


Return to posts index

Eddie Stein
Re: Kona LHI and Broadcast Monitor
on Jun 2, 2010 at 8:15:36 pm

The wrong cable was ordered but I Thought HDMI was OK. Is it not OK?


Return to posts index


Jeremy Garchow
Re: Kona LHI and Broadcast Monitor
on Jun 2, 2010 at 8:17:15 pm

HDMI is ok, but perhaps the DVI connection on the monitor isn't. Try hooking it up HDSDI and see if it works.


Return to posts index

Eddie Stein
Re: Kona LHI and Broadcast Monitor
on Jun 2, 2010 at 8:21:04 pm

I will. Thanks.


Return to posts index

Eddie Stein
Re: Kona LHI and Broadcast Monitor
on Jun 11, 2010 at 12:02:10 pm

switching to HD SDI did the trick. Thanks.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]