FORUMS: list search recent posts

LHi audio sync problem

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
sato masashi
LHi audio sync problem
on May 18, 2010 at 12:20:38 pm

The problem.
I work with FCP 7.02 on Mac Pro with Aja Kona LHi(driver 7.5.1NDD).
I am monitoring on LMD2030(via Kona SDIout),and HDTV(via Kona HDMIout).
Strage is RAID0(x3)320MB/s

Some time, when I play the timeline, the audio wil go out of sync from video.
It looks like the audio file is playing slower than the video file
It happen intermitten.

help me! prease!


Return to posts index

gary adcock
Re: LHi audio sync problem
on May 18, 2010 at 1:06:40 pm

[sato masashi] "Some time, when I play the timeline, the audio wil go out of sync from video. "

Make sure all your audio is 24 bit 48K

make sure there are no gaps in the audio tracks

try doing an audio mixdown within FCP.

gary adcock
Studio37
HD & Film Consultation
Post and Production Workflows for the Digitally Inclined
Chicago, IL

http://blogs.creativecow.net/24640



Return to posts index

sato masashi
Re: LHi audio sync problem
on May 19, 2010 at 6:41:36 pm

hi,gary adcock
thank you for your reply.

I make sure all your audio is 24 bit 48K

I make sure there are no gaps in the audio tracks

I try doing an audio mixdown within FCP.

I delete FCP preference files,and reboot.


but,Some time, when I play the timeline, the audio wil go out of sync from video.

help me.


Return to posts index


gary adcock
Re: LHi audio sync problem
on May 20, 2010 at 1:47:40 pm

Sato-san,

what is your original format?
what are your timeline settings?

This is a problem with all of the DSLR camera formats, none of those cameras support 24bit audio at capture. So the audio has to be rendered for playback and RT extreme is rendering audio files faster than it is rendering video files.
A complete render of your timeline will solve this issue 99.99% of the time.

Turn off RT extreme (use SAFE Mode) and render your timeline completely.




gary adcock
Studio37
HD & Film Consultation
Post and Production Workflows for the Digitally Inclined
Chicago, IL

http://blogs.creativecow.net/24640



Return to posts index

sato masashi
Re: LHi audio sync problem
on May 21, 2010 at 1:09:28 am

Adcock-san.

original format:ProresHQ(captured by LHi,from HDW-1800 HDCAM deck)
timeline format:ProresHQ

So,I don't have to Render.
Timeline isn't red From the start.

I Turn off RT extreme.but,not sync.

thank you.


Return to posts index

gary adcock
Re: LHi audio sync problem
on May 21, 2010 at 1:54:34 pm

[sato masashi] "I Turn off RT extreme.but,not sync.
"



are there any gaps in your timeline?
any audio that was not captured from HDCam source tape?

Voice over
Narration?
External Music?
and On-screen Graphics?

any of these can cause render to shift.






gary adcock
Studio37
HD & Film Consultation
Post and Production Workflows for the Digitally Inclined
Chicago, IL

http://blogs.creativecow.net/24640



Return to posts index


sato masashi
Re: LHi audio sync problem
on May 22, 2010 at 1:24:48 pm

Thank you for your reply,Mr gary adcock.

I tested.1

1.Rec interview with camera mic.
2.Play back check,with HDW1800 LCDmonitormonitor+monitor out.
it's just sync.
3.Capture with LHi on SDI+SDIembeded audio. Prores setting.
4.I put only 1 clip on FCPtimeline.
5.playback sometimes.


Some time, when I play the timeline, the audio wil go out of sync from video.
It happen intermitten.



Return to posts index

John Fishback
Re: LHi audio sync problem
on May 26, 2010 at 7:26:35 pm

Do you always start play with the playhead on the first frame? If you start in the empty portion of the sequence you may lose sync. This happened to me recently. I had to insert a slug into any empty spaces in the timeline (audio or video) and then the sync was good. I read of someone else having this problem a month or two ago, but had never seen it myself until two weeks ago.

John

MacPro 8-core 2.8GHz 8 GB RAM OS 10.5.8 QT7.6.4 Kona 3 Dual Cinema 23 ATI Radeon HD 3870, 24" TV-Logic Monitor, ATTO ExpressSAS R380 RAID Adapter, PDE enclosure with 8-drive 6TB RAID 5
FCS 3 (FCP 7.0.2, Motion 4.0.2, Comp 3.5.2, DVDSP 4.2.2, Color 1.5.2)

Pro Tools HD w SYNC IO & 192 Digital I/O, Yamaha DM1000, Millennia Media HV-3C, Neumann U87, Schoeps Mk41 mics, Genelec Monitors, PrimaLT ISDN


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]