FORUMS: list search recent posts

Dropping frames AJA KONA 3

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Nikola Stefanovic
Dropping frames AJA KONA 3
on Feb 10, 2010 at 9:55:45 am

Hi to all,

I have problem with AJA KONA 3 and dropping frames from Final cut studio 3. As soon as i switch audio output to Built in audio, dropping frames stops. No dropping frames from AJA TV.
My configuration: Mac Pro 3,1 2x2.8, 8 gig RAM, Snow Leopard 10.6.2, Quicktime 7.6.3, Aja Kona 3 (7.5 driver), RedRocket, ATI 4780, Atto ExpressSAS R348. I have 16 disk RAID with about 450 Mb/s read and write.
I try to trash preferences of QuickTime, FInal Cut, reinstall aja software and everything else that i find on this forum, but nothing helps.


Return to posts index

Arnie Schlissel
Re: Dropping frames AJA KONA 3
on Feb 10, 2010 at 2:02:21 pm

There's a current thread over on the Red forum where they say that Red Rocket conflicts with Kona cards. YOu may want to look into the RR as a possible cause.

Arnie

Post production is not an afterthought!
http://www.arniepix.com/


Return to posts index

John Fishback
Re: Dropping frames AJA KONA 3
on Feb 10, 2010 at 8:51:37 pm

Have you tried an audio mixdown? Sequence menu > Render Only > Mixdown (or press Command + Option + R)

John

MacPro 8-core 2.8GHz 8 GB RAM OS 10.5.8 QT7.6.4 Kona 3 Dual Cinema 23 ATI Radeon HD 3870, 24" TV-Logic Monitor, ATTO ExpressSAS R380 RAID Adapter, PDE enclosure with 8-drive 6TB RAID 5
FCS 3 (FCP 7.0.1, Motion 4.0.1, Comp 3.5.1, DVDSP 4.2.2, Color 1.5.1)

Pro Tools HD w SYNC IO & 192 Digital I/O, Yamaha DM1000, Millennia Media HV-3C, Neumann U87, Schoeps Mk41 mics, Genelec Monitors, PrimaLT ISDN


Return to posts index


Nikola Stefanovic
Re: Dropping frames AJA KONA 3
on Feb 10, 2010 at 9:28:34 pm

There is no audio on the timeline. When i select KONA 3 as audio output in Final Cut dropping frames starts. When switch to Built in audio everything is fine.

Nikola Stefanovic


Return to posts index

Bob Zelin
Re: Dropping frames AJA KONA 3
on Feb 11, 2010 at 1:51:07 am

pull out your Red Rocket card, and see if your problem is fixed.
Your ATTO R348 card is a wonderful hi speed card, and your array should be easily able to support your playback

If removing the Red Rocket does not resolve this problem, please post your resoltion, the frame rate you are working at, and any other info that you may have on your system.

Bob ZElin




Return to posts index

Greg Huson
Re: Dropping frames AJA KONA 3
on Mar 25, 2010 at 5:02:39 pm

Did you solve this problem? I'm having the same issue. I had it 6 months ago when I first added the RR card- solved it temporarily by putting the RR in its own CPU, but now I want it to share a mac with the Kona 3. Let us know if you found a solution!

Greg Huson
Secret Headquarters, Inc
Greg (at) SecretHQ.com
http://www.secretHQ.com


Return to posts index


Greg Huson
Re: Dropping frames AJA KONA 3
on Mar 26, 2010 at 3:40:54 am

I seem to of solved the problem by swapping out the NVidia card for an ATI card. Yee haw! Hope someone with the same problem finds this forum.

Naturally, YMMV

gh

Greg Huson
Secret Headquarters, Inc
Greg (at) SecretHQ.com
http://www.secretHQ.com


Return to posts index

Nikola Stefanovic
Re: Dropping frames AJA KONA 3
on Mar 27, 2010 at 1:46:49 pm

But i allready have Ati in my machine :(

Nikola Stefanovic


Return to posts index

Greg Huson
Re: Dropping frames AJA KONA 3
on Mar 27, 2010 at 4:45:26 pm

Huh. I see that now. Well... wish I had an answer for that! Switching from Nvidia to ATI solved what I guess was a 'similar problem' for me. If you figure it out, please post!

gh

Greg Huson
Secret Headquarters, Inc
Greg (at) SecretHQ.com
http://www.secretHQ.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]