FORUMS: list search recent posts

25 fps issues

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Matthew Kasey
25 fps issues
on Jan 11, 2010 at 6:24:33 pm

I have some quicktimes in Apple Pro Res (HQ) 1920x1080 at 25 fps that I can't get to play out to my monitors through my Kona 3 card in a native timeline. If I try putting them on a 23.98 timeline, they will play out, but i get a stutter. and converting them through compressor to 24 fps gives me the same result. I've tried changing both output settings in the Kona control panel and final cut, but still no luck.


Return to posts index

John Fishback
Re: 25 fps issues
on Jan 12, 2010 at 2:33:39 pm

Are you using FCP? If so, there should be an AJA Easy Setup for 25fps ProRes HQ. More info about your system, software and workflow might help.

John

MacPro 8-core 2.8GHz 8 GB RAM OS 10.5.8 QT7.6.4 Kona 3 Dual Cinema 23 ATI Radeon HD 3870, 24" TV-Logic Monitor, ATTO ExpressSAS R380 RAID Adapter, PDE enclosure with 8-drive 6TB RAID 5
FCS 3 (FCP 7.0.1, Motion 4.0.1, Comp 3.5.1, DVDSP 4.2.2, Color 1.5.1)

Pro Tools HD w SYNC IO, Yamaha DM1000, Millennia Media HV-3C, Neumann U87, Schoeps Mk41 mics, Genelec Monitors, PrimaLT ISDN


Return to posts index

Matthew Kasey
Re: 25 fps issues
on Jan 12, 2010 at 5:49:17 pm

Yes, I'm running FCP studio 2 on a G5 (2 2.93GHz Quad-Core, 16 GB RAM OSX 10.6.2) and have a KONA 3 installed (sorry I didn't post this earlier).

I have SDI from the Kona going to an HDMI converter into a hp color monitor, and the breakout cable component Y Pb Pr running to a plasma HD tv.

I tried your advice and created an entirely new project, with those settings and that seemed to work better. I got video to the hp monitor, but not to the plasma. I've been running 23.98 HD footage to both monitors successfully so far (this is an entire system upgrade about 3 weeks in).

Basically, we are cutting a spot and want to wow the client with our HD footage, although, eventually the spot will be SD.


Return to posts index


John Fishback
Re: 25 fps issues
on Jan 12, 2010 at 8:07:48 pm

Is the Analog Out tab in the AJA Control Panel set to Component?

John

MacPro 8-core 2.8GHz 8 GB RAM OS 10.5.8 QT7.6.4 Kona 3 Dual Cinema 23 ATI Radeon HD 3870, 24" TV-Logic Monitor, ATTO ExpressSAS R380 RAID Adapter, PDE enclosure with 8-drive 6TB RAID 5
FCS 3 (FCP 7.0.1, Motion 4.0.1, Comp 3.5.1, DVDSP 4.2.2, Color 1.5.1)

Pro Tools HD w SYNC IO, Yamaha DM1000, Millennia Media HV-3C, Neumann U87, Schoeps Mk41 mics, Genelec Monitors, PrimaLT ISDN


Return to posts index

gary adcock
Re: 25 fps issues
on Jan 13, 2010 at 1:08:59 am

[Matthew Kasey] "I tried your advice and created an entirely new project, with those settings and that seemed to work better. I got video to the hp monitor, but not to the plasma. I've been running 23.98 HD footage to both monitors successfully so far (this is an entire system upgrade about 3 weeks in)."

Why are you bouncing between all of these settings, it is a very bad idea.

Chances are you are not clearing the output cache you have to make sure that you are working in one or the other it is not wise to mix 23.98 and 25fps footage together.

gary adcock
Studio37
HD & Film Consultation
Post and Production Workflows for the Digitally Inclined
Chicago, IL

http://blogs.creativecow.net/24640


http://library.creativecow.net/articles/adcock_gary/AJAIOHD.php




Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]