FORUMS: list search recent posts

Media Manager weirdness

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Don Wilson
Media Manager weirdness
on Nov 5, 2009 at 10:43:58 pm

Greetings all,

Hope all are well and Bob is happy and relaxed in sunny Florida!!

I am using FCP7 and have encountered a weird possible bug when trying to Media Manage a project. We are trying to copy the entire project to another raid set so it can work on another system. This project has multiclips and crashes the system when we try to copy it. Removing the multiclips solves the problem. Will have to re-create them in the new copied project I guess.

Anyone know of this as a bug or is it a rule I'm just not aware of?

Best,
Don Wilson

Don Wilson
donwilson.tv
AmericanaMediaInc.com
MississippiSon.com
818.660.2915 studio
818.207.6924 cell
818.760.1828 fax


Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Media Manager weirdness
on Nov 5, 2009 at 11:36:30 pm

Why not just move the data and reconnect?


Return to posts index

Don Wilson
Re: Media Manager weirdness
on Nov 5, 2009 at 11:44:48 pm

This is a project that the "artist' ingested himself. There are multiple clips with the same friggin' name, i.e. "Clip 1". I spent lots of time doing just what you said and found there was no logical way to define which of the four or five similar named clips to reconnect to. Found that by copying the project, sequences and all, it popped up just fine. Now after making multiclips in the newly copied projects and wanting to spread the workload to another editor, found this issue. I was able to leave the original project open, copy the multiclips from the original project into the new one and then move the drives to the new machine. Still seems like a glitch though.

Thank god for the "rename file to match clip" in FCP. Avid woefully lacks here.

Best,
Don

Don Wilson
donwilson.tv
AmericanaMediaInc.com
MississippiSon.com
818.660.2915 studio
818.207.6924 cell
818.760.1828 fax


Return to posts index


Jeremy Garchow
Re: Media Manager weirdness
on Nov 6, 2009 at 1:33:53 am

Ouch. What a pain. I love it when there's 20 clips of Clip1.


Return to posts index

Chad Brewer
Re: Media Manager weirdness
on Nov 6, 2009 at 5:19:51 am

Jeremy is lying to you about his love for having many clips named as "clip 1." That's too easy for him. His favorite clips start with things like "0027J7."
That is why he has a great tutorial on the COW about workflows to circumvent the labor involved in such cases. Check it out!

I have no link to it right now. He will provide.

chad
http://www.televersions.com


Return to posts index

Chad Brewer
Re: Media Manager weirdness
on Nov 6, 2009 at 5:45:48 am

I'm sorry. Jeremy's tutorial is about native MXF editing - probably not applicable for the problem discussed.
I will stop posting until I am in crisis mode.
Jeremy will want to kill me.
I will buy him lunch. We both happen to eat lunch. I can find him.




chad
http://www.televersions.com


Return to posts index


Don Wilson
Re: Media Manager weirdness
on Nov 6, 2009 at 5:54:15 am

Oh, I've been down the MFX dark path for years. It's a love/hate thing for sure. Anyone any idea about the Media Manager crash with multiclips included?

Don

Don Wilson
donwilson.tv
AmericanaMediaInc.com
MississippiSon.com
818.660.2915 studio
818.207.6924 cell
818.760.1828 fax


Return to posts index

Chad Brewer
Re: Media Manager weirdness
on Nov 6, 2009 at 6:03:32 am

Jeremy's your man on this.
He'll respond while brewing his morning coffee.
Stay tuned for his response.

Damnit, I posted again!
I need to leave these things to the trained professionals!

chad
http://www.televersions.com


Return to posts index

Joseph Owens
Re: Media Manager weirdness
on Nov 6, 2009 at 5:36:54 pm

Ah, well, it ain't popularly referred to as "Media Mangler" for nothing.
You should see what it does to projects that are assemblies of COLOR-rendered with helpful names like 1_g1.mov-1-2-2-v.mov

But so far, my favourite show on TV is Untitled.

jPo

This IS my blog!


Return to posts index


Peter Wollsey
Re: Media Manager weirdness
on Nov 6, 2009 at 8:28:48 pm

Yes JP....I really wish that Color would base the clip names on the original clip name....maybe just add G1 as a suffix.....would really help media management issues for complex longform projects.


Return to posts index

Rob Tobin
Re: Media Manager weirdness
on Nov 16, 2009 at 4:38:38 am

ok sorry for the frantic Sunday night post... should be watching football. Same deal except when
I delete the MC it still crashes!! Here's the deal 10cam 2hr concert. Client has been dragging feet with
mix now it's in and wants to lay to tape ASAP. This thing has been sitting on my drives as ProRes LT
for (2) months. (FCP 7, 2x2.26 Quad, 10gb RAM) I try to export to media manger and Crash! I delete
all other versions of the seq and crash! look at the size of the project and it triples... 176mb? Orginal is 44. I cut the sequence in half and try PT1, PT2 crash. I try XML export Crash! I guess it EDL for me.
Jeremy, Might remember I was looking for a way to do this in 6.5 as Photo-Jpeg to keep files size down.
Anyway, anyone notice that the trim monitor doesn't work in FCP7... or that subclips don't update correctly when using speed ramp? And that Particle world crashes CS4 in this machine? Oh wait that's another forum. Any Help is appreciated.
Thanks
RT



Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Media Manager weirdness
on Nov 16, 2009 at 5:34:17 pm

[Rob Tobin] "Same deal except when
I delete the MC it still crashes!!"


Same deal, meaning you are trying to move the project?


Return to posts index


Rob Tobin
Re: Media Manager weirdness
on Nov 22, 2009 at 5:00:58 am

A week later and I'm caught up. No I was just trying to make an (Lt) version
as a reference project removing the extra media from the multi-cam. (need space for
other projects) My solution was to remove the audio and MM as video only.
Then I did a another MM with audio only then cut and pasted the two together
then re-did MM so that I have a clean (hopefully) off-line that will match back to the SR-Tapes.
I seem to remember a similar problem when going from 4.5 to 5 FCP?
Thanks guys
Rob



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]