FORUMS: list search recent posts

Kona-LHe composite video input not working

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Chris Borjis
Kona-LHe composite video input not working
on Jul 31, 2009 at 4:41:17 pm


odd problem here.

I get sound but video is green garbage.

running the latest drivers on fcp 6.03

any suggestions before I call AJA?




Return to posts index

Bob Zelin
Re: Kona-LHe composite video input not working
on Jul 31, 2009 at 6:47:46 pm

close FCP
open AJA Control Panel
open INPUT tab
click on ANALOG, and then COMPOSITE
put your VTR Video composite output into the Y input of the LHe
go back to the AJA Control Panel
click on Control tab
change setting from Test Pattern to Input Passthrough.
Monitor the output of the LHe on your TV monitor.
Push play on your VTR

do you see video now ?

Bob Zelin




Return to posts index

Chris Borjis
Re: Kona-LHe composite video input not working
on Jul 31, 2009 at 8:14:36 pm


its working now, but when its monitoring through pass through or on the
monitor I'm seeing horizontal random thick and thin green lines. my
decklink does this too, though both capture the video and its not on there.

I wonder why that is...not a deal breaker but annoying when monitoring
it with a client in the room.

the captured video on the kona looks worse than the decklink.

the kona introduces some random fine checker board patterns and subtle horizontal
stripes when i step through some captured vhs frame by frame...the decklink (multibridge extreme)
does not.

hhmmm...



Return to posts index


Bob Zelin
Re: Kona-LHe composite video input not working
on Jul 31, 2009 at 10:25:29 pm

your Decklink AND your Kona LHe do the same thing ? Gee, I bet it's something else in your system !

If you are capturing VHS (that is what you said - correct ?), you need a TBC FRAME SYNCHRONIZER after the VHS machine (or any unstable sync source). The deal breaker is you not owning the right equipment. Buy an inexpensive Frame sync, and your problems will go away.


Bob Zelin




Return to posts index

Chris Borjis
Re: Kona-LHe composite video input not working
on Jul 31, 2009 at 10:51:35 pm

I noticed it was better when I passed the vhs signal through
the BR-HD50U dv deck. The composite out on that deck is clean.

and by the way, upgrading from the mac g5 to the nehalem fixed
that weird problem I had a few months back where deck control
for capturing 720P 59.94 from that BR-HD50U deck would only work through the keyspan
serial adapter for rs-422.

now I just use the kona's rs-422 and its not a problem.


Thanks Bob and have a great weekend man! :)



Return to posts index

shaankit sahu
Re: Kona-LHe composite video input not working
on May 31, 2010 at 4:49:01 pm

hi..
i have formatted my 2 systems n noticed that composite video is not working in both....previously it was working properly........tried it in all software like pinacle, intervideo win dvr ....etc i m using an t.v capture card for this ......my whole work has stoped due to this plz helppppppppppp

shaankit


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]