FORUMS: list search recent posts

Embedded AES signals from Kona LHe. Channels are missing

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
sven giebel
Embedded AES signals from Kona LHe. Channels are missing
on Mar 7, 2009 at 2:17:20 pm

For a long time we have a problem with the audiooutput from our LHe. We have a HD/SD 8 Channel AES Embedder/Disembedder behind our card because we need to output 4 AES/EBU channels (twice stereo). We feed this disembedder with the SDI signal from the LHe.
The disembedder has 4 XLR outputs on its breakout cable called output A,B,C,D.
On B there should be channels 3 and 4, but unfortunately they are not.
Threetimes we changed the HD10AM, we also changed the breakoutcable. A service technician from our distributor changed the Kona LHe. After he fiddled around with the dipswitches on the HD10AM the card-disembedder-combo worked as expexted, but only for a day. On the next restart channels 3 and 4 were dead again.
We have a workaround for this (we use channels 1-2 and 5-6 as the audiooutputs), but of course we'd be glad if we could solve this thingie.

Anyone here with similar experiences or a suggestion?
Thanks a lot!
Sven
ps of course I contacted the nice people from Aja on this. They suggested to try a new card which we did. Hadn't heard of this problem before.


Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Embedded AES signals from Kona LHe. Channels are missing
on Mar 8, 2009 at 1:50:21 am

Is your timeline setup for 4 channels of output and have you assigned the tracks properly?


Return to posts index

sven giebel
Re: Embedded AES signals from Kona LHe. Channels are missing
on Mar 8, 2009 at 7:30:42 pm

Thanks Jeremy,
yes, everything is set up properly.

Sven


Return to posts index


Jeremy Garchow
Re: Embedded AES signals from Kona LHe. Channels are missing
on Mar 8, 2009 at 8:41:38 pm

Do you have a KBox or are you using the breakout cables to the deembedder?

Jeremy


Return to posts index

sven giebel
Re: Embedded AES signals from Kona LHe. Channels are missing
on Mar 8, 2009 at 10:59:50 pm

We have a KBox attached to the card.



Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Embedded AES signals from Kona LHe. Channels are missing
on Mar 8, 2009 at 11:11:01 pm

Try bypassing the KBox with the breakout cables that were supplied with your Kona.

Then call AJA.

Jeremy


Return to posts index


sven giebel
Re: Embedded AES signals from Kona LHe. Channels are missing
on Mar 9, 2009 at 8:20:45 am

We didn't try that yet. Thanks for your help, Jeremy!
Sven


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]