FORUMS: list search recent posts

Dropped frames when playing 1080i through Kona LHe

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Wayne Wright
Dropped frames when playing 1080i through Kona LHe
on Feb 5, 2009 at 10:29:16 am

Hi

We are new to editing HD. Have ingested some XDCAM EX footage into FCP but am unable to play out in realtime via Kona LHe via SDI through a AJA HI5 converter to HDMI monitor. Will pass through 1080i video straight through from an HDV tape deck fine but not from a hard drive. We have a LaCie Biggest S2S in standard RAID 0 configuration plus the usual internal drives bays occupied. What are we doing wrong?

Any assistance would be appreciated.

Thanks
Wayne


Return to posts index

gary adcock
Re: Dropped frames when playing 1080i through Kona LHe
on Feb 5, 2009 at 3:31:58 pm

[Wayne Wright] "Have ingested some XDCAM EX footage into FCP but am unable to play out in realtime via Kona LHe via SDI through a AJA HI5 converter to HDMI monitor."

Are you by chance shooting at 1080 23.98 Psf? if so the HI5 does not support PsF in the current model.

change your output to be 29.97 over HDSDI and it should play correctly.

"Will pass through 1080i video straight through from an HDV tape deck fine but not from a hard drive"

That's because your Deck is sending a baseband video signal and your files are not- again my guess is the frame rate.




gary adcock
Studio37
HD & Film Consultation
Post and Production Workflows

Inside look at the IoHD
http://library.creativecow.net/articles/adcock_gary/AJAIOHD.php




Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]