FORUMS: list search recent posts

Dissapearing sound

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Göran Thorén
Dissapearing sound
on Nov 28, 2008 at 10:31:29 am

Hi all.

Recently installed Kona 3 on my new Mac Pro.
A couple of times a day the audio output goes down and no audio from the Mac is there.
If I shut down and restart FCP the sound comes back. This happens when I switch between different programs.

I run Kona 6.0.1

Any Ideas?



Return to posts index

Bob Zelin
Re: Dissapearing sound
on Nov 28, 2008 at 3:42:39 pm

trash the FCP preferences
trash the Kona preferences

bob zelin




Return to posts index

Göran Thorén
Re: Dissapearing sound
on Dec 1, 2008 at 9:40:21 am

I have trashed FCS prefs and installed Aja software again.
Haven´t had any disappearing sound so far, I keep my fingers crossed!

Thank´s



Return to posts index


Göran Thorén
Re: Dissapearing sound
on Dec 1, 2008 at 3:35:42 pm

The sound problem is back...






Return to posts index

Bob Zelin
Re: Dissapearing sound
on Dec 2, 2008 at 12:49:29 am

in the AJA Utilities folder, there is an UNINSTALLER for the software. Please uninstall the AJA software, reboot, and then reinstall the AJA software.

bob



Return to posts index

Bob Zelin
Re: Dissapearing sound
on Dec 2, 2008 at 12:51:46 am

I did not ask you an obvious question - what are you listening to ?
Are you listening to the output of the AJA Kona, or are you listening to the output of your MAC. You MUST listen to the output of the Kona. If you have the Kona 3, you need the K3 box to get analog out, or if you do not, you need an AES - analog converter, or a mixer that has AES inputs. You cannot proceed listening to the output of the MAC audio (you may not be doing this, but you did not explain how you were monitoring the audio).

Bob Zelin




Return to posts index


Göran Thorén
Re: Dissapearing sound
on Dec 2, 2008 at 7:16:12 am

Hi Bob.

I have all my audio monitoring via Aja in to a Mackie mixer.
So everything that goes out from the Mac, Final cut, After effects, Pro tools, Itunes or what ever goes through the Aja card.

Now I also have a problem with the audio synch when I jump between different apps. The only solution is to restart Final Cut.

Worth mentioning is that this is a brand new editing station.
I have just switched from a G5 Power PC with a Decklink SD card to
a Mac Pro with Aja Kona 3.





Return to posts index

John Fishback
Re: Dissapearing sound
on Dec 5, 2008 at 10:01:25 pm

This happens sometimes with our Dual 2.5 G5 and AJA IO when switching between AfterFX and FCP. I always thought it had to do with one or the other hogging Quicktime. Restarting FCP always brought back the audio.

John

MacPro 8-core 2.8GHz 8 GB RAM OS 10.5.4 QT7.5 Kona 3 Dual Cinema 23 ATI Radeon HD 3870
ATTO ExpressSAS R380 RAID Adapter, PDE Enclosure with 8-drive 6TB RAID
24" TV-Logic Monitor
Final Cut Studio 2 (up to date)

Pro Tools HD w SYNC IO, Yamaha DM1000, Millennia Media HV-3C, Neumann U87, Schoeps Mk41 mics, Genelec Monitors, PrimaLT ISDN


Return to posts index

Göran Thorén
Re: Dissapearing sound
on Dec 10, 2008 at 10:11:21 am

I find working with pro tools is most enoying, I have to restart my computer to get the sound back after a pro tools session...





Return to posts index


Tom Matthies
Re: Dissapearing sound
on Dec 11, 2008 at 6:22:46 pm

I've has the same problem when monitoring audio out of the RCA jacks. It was suggested to me to restart the Mac while resetting the P-RAM (Cmd-Opt-P-R keys) It normally worked but the problem did come back eventually. AJA just replaced the card a few weeks ago and so far, so good.
Tom



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]