FORUMS: list search recent posts

Kona 3 Svideo

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Chris Anderson
Kona 3 Svideo
on Sep 18, 2008 at 6:10:22 pm

I have a new Kona 3 and when viewing the SVideo connection there's a slight checkerboard pattern applied to it. Both composite and component look fine. It's noticed from the control panel pattern as well as Final Cut. I've tried different cables.

I was going to use this connection for my hardware DVD recorder. Is there a setting that needs adjusted?
I wanted to be sure before I called AJA.

Thanks,
Chris



Return to posts index

walter biscardi
Re: Kona 3 Svideo
on Sep 18, 2008 at 6:13:24 pm

S-Video? There's no S-Video connection on a Kona 3. Are you using one of those cables that converts S-Video to Composite?

Walter Biscardi, Jr.
Biscardi Creative Media
HD and SD Production for Broadcast and Independent Productions.

STOP STARING AND START GRADING WITH APPLE COLOR Apple Color Training DVD available now!
Read my Blog!
View Walter Biscardi's profile on LinkedIn


Return to posts index

Chris Anderson
Re: Kona 3 Svideo
on Sep 18, 2008 at 6:29:22 pm

Yes, Walter
I'm using a cable that has svideo on one end to 2 bnc connections which connect to the y and c of the Kona box.



Return to posts index


Jeremy Garchow
Re: Kona 3 Svideo
on Sep 18, 2008 at 6:50:37 pm

What's your source material?

Is it 10bit uncompressed and it the footage scaled at all?


Return to posts index

Chris Anderson
Re: Kona 3 Svideo
on Sep 18, 2008 at 7:27:20 pm

No, it's HDV with render set to ProRes. Plus it's still there when I send a test signal from the control panel which I have set to 525/29.97 composite + y/c on my secondary analog out

Thanks,
Chris





Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Kona 3 Svideo
on Sep 18, 2008 at 7:35:12 pm

Is the footage scaled in the timeline?


Return to posts index


Chris Anderson
Re: Kona 3 Svideo
on Sep 18, 2008 at 7:44:14 pm

no, the sequence settings are HDV 1080 60i. Plus the composite output looks fine.
It looks like an overlay of a grid of small squares.






Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Kona 3 Svideo
on Sep 18, 2008 at 7:51:06 pm

Sorry to be so redundant, but I used to have the exact same artifact with scaled 10bit footage in FCP. I haven't seen it quite sometime.

It's only SVideo? Are you sure that your adapter cable is good?

Jeremy


Return to posts index

Chris Anderson
Re: Kona 3 Svideo
on Sep 18, 2008 at 8:31:07 pm

Problem Solved!

I had the Y connected to the wrong bnc on the Kbox. Switching it the middle connection solved it. I'm surprised it was giving me a picture at first.

Thanks for the help.
Chris



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]