FORUMS: list search recent posts

AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Kat Sicard
AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Sep 9, 2008 at 3:27:17 pm

I'm running FCP v 6.0.4 with the Kona LHe, which is running software version 6.0. I'm trying to digitize from my DVCPro HD deck, the HD150. In FCP I'm using the easy set-up for Panasonic DVCPro HD, using Aja Kona LH-720 p 59.94 DVCPro HD. Device Control is set to AJA LH: 59.94 Panasonic VTR.

When I go to digitize, I see the video and the audio coming through fine via SDI, but FCP says that I have no communication with the deck. I've tried two different RS-422 cables, so I don't think it's a bad cable, and I've connected the deck directly to the card. I know I could crash digitize it, but I really need the timecode to come in as well.

In the Kona LHe Control Panel, under the Timecode tab, I have it set to RP188 LTC, and it is showing the correct timecode there.

I also tried the card in both expansion slot #2 and #3, and checked the expansion utility to make sure it is running at full speed.

Any suggestions as to how to get Final Cut to recognize the deck control via RS-422?


Return to posts index

Ramona Howard
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Sep 9, 2008 at 5:14:51 pm

Does this deck support RP188? and is there a setting on the deck that turns this on/off

Cheers,
Ramona



Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Sep 9, 2008 at 6:51:48 pm

Can you control any other deck with your Kona?


Return to posts index


Kat Sicard
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Sep 9, 2008 at 7:30:44 pm

I wasn't able to control any deck with the card, which was another concern. But I just swapped it back to slot #2, and now it works just fine. It must not have been seated quite right in the slot. Thanks for the help!



Return to posts index

gary adcock
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Sep 10, 2008 at 5:53:49 am

[Jeremy Garchow] "Can you control any other deck with your Kona?"


Local vs Remote on the deck?



gary adcock
Studio37
HD & Film Consultation
Post and Production Workflows
Inside look at the IoHD




Return to posts index

Eron Otcasek
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Jan 13, 2010 at 6:45:52 am

i am having a similar problem Both in FCP and in the AJA VTR Xchange Application I have no deck control thru the RS-422 cable that runs out of my AJA card (In final cut pro it says No communication) in the AJA VTR Xchange Application it says: "make sure you are connected to the serial port." I am sure all my cables are tight. This is the first time I have used this Aja card(cable) cause I've just set up a new FCP station. 2.66GHz Quad-Core Intel and I have installed the G-Tech 4-Port, PCIe x4 RAID Controller into slot 4....Aja LHi card in slot 2

PS I have no remote option on this DigiDeck


Return to posts index


Jeremy Garchow
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Jan 13, 2010 at 2:19:46 pm

Eron,

have you installed the latest lhi drivers and firmware?

In my nehalem macpro, the kona is in slot 3 and storage in slot 2.
Jeremy


Return to posts index

Eron Otcasek
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Jan 13, 2010 at 3:50:22 pm

Yes everything is up to date


Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Jan 13, 2010 at 3:55:58 pm

Wait, LHe or LHi?

Jeremy


Return to posts index


Eron Otcasek
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Jan 13, 2010 at 4:09:54 pm

Lhi


Return to posts index

Eron Otcasek
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Jan 13, 2010 at 4:44:57 pm

Problem solved!!! Aja cable can go in upsidown! But the Aja logo should be on top!!!


Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Jan 13, 2010 at 4:45:46 pm

There you go. That was easy and thanks for the update.

Jeremy


Return to posts index


Austin Lea
Re: AJA LHe with FCP showing no communication via RS-422
on Mar 29, 2010 at 6:54:54 pm

"Problem solved!!! Aja cable can go in upsidown! But the Aja logo should be on top!!!"

I just did the same thing, and a co-worker also did this. CHECK your cables if no communication!!!! Thanks people!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]