FORUMS: list search recent posts

Saving Control-Panel Settings?

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Steve Courtney
Saving Control-Panel Settings?
on May 6, 2008 at 8:16:34 pm



Howdy,

I've got a seemingly simple problem. I'm getting some burn-in in my not-even-a-year-old Panasonic plasma monitor, because my default-video-output from my Kona 3 card keeps defaulting to "Color Bars". So whenever I click away from Final Cut, to enter Compressor, or Photoshop, or (god forbid) check my email, the card shoots bars out to my monitors.

Here's my problem: when I try to change the default-video-output under the "Control" tab on the Kona 3 Control Panel, it doesn't "stick". It'll stay that way throughout the workday, but not after a restart or (god forbid) a system crash. It always resets to "Color Bars" on restart.

Secondarily, I tried to save a "Preset", and nothing seems to happen. The manual claims that presets should show up under the "Presets" menu, but there's nothing there. Further, when I attempt to save my preset, it doesn't seem to give me any path options, or folder-creation options, or anything. "Nothing" is basically what seems to happen.

Am I missing something incredibly obvious? Is my system haunted? Thanks.

Steve



Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Saving Control-Panel Settings?
on May 6, 2008 at 9:06:47 pm

Trash the control panel preferences and try again.

Jeremy


Return to posts index

Steve Courtney
Re: Saving Control-Panel Settings?
on May 6, 2008 at 9:52:35 pm


I'm afraid that didn't seem to help. (It's this file, right?)

com.aja.KonaControlPanel.plist

Steve



Return to posts index


Jeremy Garchow
Re: Saving Control-Panel Settings?
on May 6, 2008 at 9:58:05 pm

Yes. I seem to remember this happening before to someone.

Try uninstalling and reinstalling the proper drivers. It should stick then.

Jeremy


Return to posts index

Bram Tulloch
Re: Saving Control-Panel Settings?
on Oct 29, 2008 at 1:13:09 am

We're having the same problem
I can save presets though and they work fine.

But is there any way to get the preset to become the "default"?

All our Kona Cards "default" to NTSC when we come out of Final Cut, and display bars. Or sometimes, half black, half bars. It's weird.

Engaging a saved preset fixes this, but it would be great if we didn't have to go to the presets at all and we could save a default setting.

Any ideas?

Thanks in advance!



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]