FORUMS: list search recent posts

Sync issues with Kona LHe and Final Cut

COW Forums : AJA Video Systems

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
jason szabo
Sync issues with Kona LHe and Final Cut
on Apr 1, 2008 at 8:33:12 pm

System:

Mac OS 10.5.2
2.8Ghz quad xeon
8 gigs of Ram
Final Cut Pro 6.0.2
Quicktime 7.4.1
Drives are G-tech Graid, 3 TB
Aja Kona LHe
working with DVCPRO-HD60i
Captured from P2
NO Blackburst

I assembled a 6 minute sequence of talking heads yesterday. When I went to work on it this morning the sync was a little soft. Over the course of 5 minutes it drifted to almost 2 full seconds out of sync.

I'm working I've seen similiar posts but no solutions have worked for me. The audio is monitoring through the Kona, not the mac. I reseated the Kona into the 2nd slot from the bottom, when I came in it was 2nd from the top.

The sequence I have is extremely basic, no effects yet, just straight cuts. The quicktime source files run fine.

help!

Jason Szabo

Jason Szabo


Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Sync issues with Kona LHe and Final Cut
on Apr 1, 2008 at 9:41:15 pm

Sounds to me like your sequence and output settings don't match, for one.

For two, your drives can't keep up.

If you start the sequence towards the end, is it in sync then?


Return to posts index

jason szabo
Re: Sync issues with Kona LHe and Final Cut
on Apr 1, 2008 at 10:52:35 pm

Thanks for the post, Jeremy.

I posted this in the Final Cut forum and got the answer from David Weiss. It definitely worked better than my solution, which was kicking the Mac on it's side. Here's the fix:

Uninstall the drivers using the unistall utility that installed in the Kona application directory. Reboot. Fix permissions. Reinstall the latest drivers. Report back here if that fixed it.



Jason Szabo


Return to posts index


Neil Krupnick
Re: Sync issues with Kona LHe and Final Cut
on Apr 3, 2008 at 12:08:57 am

how do i uninstall the drivers and fix the permissions. thank you so much...


Return to posts index

Jeremy Garchow
Re: Sync issues with Kona LHe and Final Cut
on Apr 3, 2008 at 2:33:27 am

Applications > AJA Utilities > AJA uninstaller. Run the uninstaller. Restart.

Applications > Utilities > Disk Utility > Select your boot disk from the list and then choose repair permissions from the bottom leftish corner. Restart.

Reinstall the Kona drivers. Restart.




Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]