FORUMS: list search recent posts

TS 1685 and NetGear 10GbE Smart Switch XS716T - Link aggregation

COW Forums : NAS - Network Attached Storage

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Marco Mircoli
TS 1685 and NetGear 10GbE Smart Switch XS716T - Link aggregation
on Jan 14, 2020 at 11:39:24 am
Last Edited By Marco Mircoli on Jan 14, 2020 at 11:43:30 am

Hello everybody,

I have a TS 1685 and NetGear 10GbE Smart Switch XS716T
trying to connect the ts1685 to the switch XS716T via link aggregation (port trunking/LACP - 802.3ad dynamic) two 10gbe ports but performance are considerably slower (320MB/S r/w) if compared to a single 10 gbe connection (850 MB/S r/w).
Any ideas?

May is more efficient to share on the network two 10gbe ports and connect 3 computer to the first port and the others 3 to the second 10gbe port? ( a sort of manual balance resource to avoid the single10 gbe bottleneck)


Thanks in advance.


Return to posts index

Marco Mircoli
Re: TS 1685 and NetGear 10GbE Smart Switch XS716T - Link aggregation
on Jan 14, 2020 at 7:50:30 pm

I've followed this instructions from Netgear site:

How do I set up a LAG between a Smart Managed Pro Switch and a QNAP NAS?


Link aggregation (LAG) between two network devices allows your devices to treat multiple Ethernet links as if they were a single link to increase bandwidth or provide fault tolerance. For more information about link aggregation, see What are link aggregation and LACP and how can I use them in my network?

This article explains how to set up link aggregation between a Smart Managed Pro Switch and a QNAP NAS (QTS version 4.3.3.0209).

Set up LAG on the Smart Managed Pro switch.
Open a web browser on a computer that is connected to the same network as your switch or is connected to the switch directly through an Ethernet cable.
Enter your switch’s IP address in the address bar of your web browser, or use a saved bookmark to access your switch.
Enter your administrator password and press Enter.
The default password is password.
The home page displays.
Select Switching - LAG - Basic - LAG Configuration.
Select the checkbox beside the LAG that you want to set up.
If LAG ID 1 is not already configured, select LAG ID 1.
Ensure Admin Mode is set to Enable.
Set LAG Type to LACP.
Click Apply.
Click LAG Membership.
In the LAG ID dropdown menu, choose the LAG ID that you configured in step 5.
Click each port that you want to make a member of the LAG.
Click Apply.


Set Jumbo grame
But NOTHING, poor performance if compared to the single 10GBE connection
Any advice?
Thanks.


Return to posts index

Bob Zelin
Re: TS 1685 and NetGear 10GbE Smart Switch XS716T - Link aggregation
on Jan 15, 2020 at 3:45:52 pm

bobzelin@icloud.com

Bob Zelin
Rescue 1, Inc.
bobzelin@icloud.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2020 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]