FORUMS: list search recent posts

Color problems with H.264!

COW Forums : Adobe Media Encoder

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Dean Milan
Color problems with H.264!
on Jul 3, 2016 at 7:21:05 pm

Hi!

I have a project that I have been editing in Premiere pro (2015.3) for a while now, and when I take my finished project over to AME, I usually do two copies, one H264 and the other Cineform codecs. The problem is though, playback of the H264 file does not seem to have applied the LUTs and color grading/correction I had applied. Please help! In the photo, the left is the h264 file, while the right is in Cineform. I really need to use h264 without losing color correction because I need to get small files to my clients. Thank you in advance.



Return to posts index

Chris Wright
Re: Color problems with H.264!
on Jul 4, 2016 at 6:11:20 am

madVR supports luts, color managements inside mpc-hc. VLC doesn't support color management.

if luts aren't being rendered at all, in AME preferences, deselect "Import sequences natively" selected?


also,
try these threads for gamma/color/valid video color range via codec

https://forums.creativecow.net/readpost/2/1112138
https://forums.creativecow.net/readpost/3/988277


Return to posts index

Dean Milan
Re: Color problems with H.264!
on Jul 4, 2016 at 6:26:31 am

Ok. A quick question, where is the Import sequences natively box? Should it be checked or unchecked, and is it called Import image sequences from watch folders? because that one is checked. (I unchecked it) I am pretty sure VLC player is not the problem either. I have tried the same file in Youtube, quicktime, and the player used for the Cineform version (Divx player). All deliver the same problem, and its not a decoders fault.

"It takes courage to grow up and become who you really are."


Return to posts index


Dean Milan
Re: Color problems with H.264!
on Jul 4, 2016 at 6:30:59 am

Just attempted an export without the thing checked. Didnt work :(


Return to posts index

Chris Wright
Re: Color problems with H.264!
on Jul 5, 2016 at 3:58:27 am

https://forums.adobe.com/thread/2172639


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]