FORUMS: list search recent posts

Red frames in export

COW Forums : Adobe Media Encoder

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ron Pestes
Red frames in export
on Mar 16, 2012 at 4:36:07 pm

I compressed a XDCAM EX 1080/60i .mov file sent over from FCP and some of the clips have flashing red sections that totally hides the video. What could be causing this? The file is fine before compressing.

ronpesteshdvideo.com
Apple Certified Master Pro FCS 2
Sony EX-3
MacBook Pro
Dell M6600
New convert to Adobe CS5.5 Production Premium


Return to posts index

Malte Ketelsen
Re: Red frames in export
on Oct 8, 2013 at 8:39:17 am

I'm getting the same issues with Media Encoder CC. My workflow is AMA SxS card (footage is in XDCAM HD 1080/50i) into Avid Media Composer 6, edit, and export as XDCAM HD 1080/50i mxf file into a watch folder that Media Encoder picks up and converts to SD mpeg2 (dont ask, its the only way the TV stations want it) that file is then ftp'd using Media Encoder. It used to work fine with Media Encoder CS6, but since I upgraded it keeps giving me red frames (cant read frame errors) usually just before or after there is a cut in the footage. I've resorted to transcoding the footage in Avid to DNxHD 120 after editing and that seems to resolve the issue, but it's just an extra step that adds loads of time to my workflow.

Avid Media Composer 6
Adobe CC
HP EliteBook 8760w
Windows 7


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]